Kanta-Häme

Isäntä etsii sitä oikeaa

Mistä emäntä ”vähän ronkelille” puurtajalle, joka ei väijy Tinderiä ja jolla ei riitä into etsiä morsianta yöriennoista? Televisiosta tietysti.
 
– Nettitreffit alkaa olla so last season. Ajattelin, että kätevämpi kertoa miljoonalle ihmiselle telkkarissa, Maajussille morsian -sarjassa nähtävä Mikko Ylöstalo nauraa.
 
Kymmenen vuoden ajan koneurakoitsijana toiminut ja viitisen vuotta sitten sukutilan vastuulleen ottanut Ylöstalo päätyi hakemaan sarjaan ”hetken mielijohteesta”.
 
– Joka vuosi joku kaveri on vitsaillut, että ilmoittaa minut ohjelmaan. Päätin nyt sitten hakea itse. Keittiöremontti odottaa yhä, että joku valitsee oikeat värit, Ylöstalo perustelee.
 
Sukutilan yhdeksäs isäntä
Ylöstalo puhuu mielellään työstään. Hän vaikuttaa hyvin ylpeältä kymmenen henkeä työllistävästä yrityksestään ja maatilasta, jonka yhdeksäs isäntä hän on.
 
– Olen maajussi, joka harrastaa urakointia 1,2 miljoonan euron liikevaihdolla, Ylöstalo vitsailee.
 
Tiettävästi vuodesta 1594 lähtien suvun hallussa olleella tilalla on viljeltyä maata rapiat sata hehtaaria ja metsää vielä hieman enemmän. Navetta on ollut tyhjänä vuosia, mutta laitumella käyskentelee ”lemmikkeinä” puolesta sadasta sataan hereford-lehmää.
 
– Keväisin kun lehmät päästää laitumelle ja sonnin sekaan, niin seuraavan vuoden syksyllä voi taas myydä sen 40 lehmää pois.
 
Sen ajan, mikä leipätyöstä jää, Ylöstalo viettää Juha Rintasen drifting-tallin taustajoukoissa. Aikamoisen palan haukkaa myös maatilan ja yrityksen byrokratian pyörittäminen.
 
EU-paperisodasta Ylöstalolla olisi enemmänkin sanottavaa, mutta yksi esimerkki riittänee.
 
– Minulta puuttui kolmelta lehmältä korvamerkit, mistä hyvästä menetin 3 000 euroa maataloustukea.
 
Puhutaan tunteista
Kiireidensä vuoksi Ylöstalo ei ole ehtinyt löytää sitä oikeaa emäntää. Nyt alkaisi kuitenkin olla aika.
 
– Saattaa tietysti olla yrityksenkin puutetta, mutta aika vähissä tuntuvat ne naiset olevan, jotka ymmärtävät, että miehen pitäisi vähän – tai paljon – töitäkin tehdä.
 
Suomalainen mies ei tunnetusti tunteistaan avaudu, mutta Ylöstalo uskoo pystyvänsä kameroiden edessä siihenkin.
 
– Sehän tässä on kaikkein jännintä.
 
Ohjelma alkaa esittelyjaksolla, jonka jälkeen ehdokkaat jäävät odottamaan katsojilta kirjeitä. Ylöstalo sanoo kestävänsä senkin, mikäli hänen puhelias persoonansa ja muhkea olemuksensa ei innosta morsianehdokkaita ottamaan yhteyttä.
 
– Voi olla, ettei kukaan kiinnostu. Jos niin käy, niin en minä narua kaulaan viritä mutta vähän tietysti jännittää, kirjoittaako kukaan. (HäSa)
 
Maajussille morsian -sarjan esittelyjakso MTV3-kanavalla 11.9. kello 20.05.

Menot