Kanta-Häme Hämeenlinna

Ismail Aktas meni ostamaan pakastimia, mutta ostikin Wanhan Raitin Kievarin Hauholta

Yrittäjä uskoo asiakkaiden tulevan Hauholle hyvän ruuan perässä.
Ismail Aktas tekee ympäripyöreitä päiviä saadakseen Wanhan Raitin Kievarin auki ensi viikolla. Kuva: x
Ismail Aktas tekee ympäripyöreitä päiviä saadakseen Wanhan Raitin Kievarin auki ensi viikolla. Kuva: Aktasin kotialbumi

Ei tiennyt Hauhon kirkonkylässä Pizza & kebab -ravintolaa pyörittävä Ismail Aktas, mihin joutui, kun hän meni ostamaan Wanhan Raitin Kievarista käytettyjä pakastimia. Toimintansa lopettaneen kievarin yrittäjä myi parhaillaan turhaksi tullutta irtaimistoa.

– Palasin kievariin puolen tunnin kuluttua, ostin lopun irtaimiston ja huomasin ostaneeni myös ravintolan, Aktas nauraa.

Wanhan Raitin Kievari avaa ovensa marraskuun 1. päivänä. Aktas jatkaa samaan aikaan myös pitseriansa pyörittämistä tuttuun tapaan. Kievarin toisena yrittäjänä toimii kokki Elias Salminen.

– Minulle on valtava apu, että saan toiseksi yrittäjäksi kievariin nimenomaan kokin. Minä pidän huolen buffetin salaattipöydästä ja Elias lämpimistä ruuista, yrittäjä kertoo.

Pitänyt pitseriaa yli kolme vuotta

Ismail Aktas on pitänyt omaa pitseriaa Hauholla yli kolme vuotta ja uskoo tuntevansa asiakaskunnan hyvin. Nuoren miehen päivät venyvät 12-tuntisiksi, mutta hän sanoo olevansa tottunut pitkiin päiviin. Se kuuluu yrittäjän arkeen

– Tiedän, että kievarilla on hyvät mahdollisuudet menestyä. Tärkeintä on tarjota ihmisille mahdollisimman hyvää ruokaa, se riittää, Aktas sanoo.

Yrittäjän päivät ovat nyt täynnä, sillä ravintola pitää vielä sisustaa ennen avajaisia. Hän alkaa hakea kievariin anniskeluoikeuksia aivan lähitulevaisuudessa.

– Pidämme kievaria auki arkisin lähinnä lounasaikaan ja sunnuntaina ravintola on kiinni. Kun saamme anniskeluoikeudet, muuttuvat aukioloajatkin ja kievarissa alkavat erilaiset teemaillat. Kehittelen vielä pitserian kanssa yhteistyötä, sillä ravintoloillahan ei ole välimatkaa kuin parisataa metriä, Ataks miettii.

Ravintoloitsija on tyytyväinen tulevaisuuden näkymiinsä. Hän tuli Suomeen työn perässä vähän yli kymmenen vuotta sitten Turkista ja oli ensimmäiset vuodet töissä hämeenlinnalaisessa ravintolassa. Pitserian hän avasi Hauholla hieman yli kolme vuotta sitten.

– Minä olen ihan rakastunut Vanhan Raitin Kievariin, Aktas myöntää. HäSa

Lue myös: Kun mökkiläiset lähtevät, kokevat ravintoloitsijat Hauholla shokin: Marianne Niiranen työskentelee talven palkatta

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic