Kanta-Häme

Ismo Alangon juhlakiertue alkaa Verkatehtaalla

Muusikko Ismo Alangon yli kolme vuosikymmentä kestänyttä uraa juhlistetaan marraskuussa käynnistyvällä konserttisalikiertueella ”33 ⅓ – Kolmannesvuosisata taiteilijaelämää”.

Kiertue käynnistyy marraskuun 8. päivä Hämeenlinnan Verkatehtaalta, ja se kiertää Suomen suurimmat kaupungit päättyen Helsingin Kulttuuritalolle 6.-7.12. Konsertteja on kaikkiaan kaksitoista.

Konserteissa kuullaan Alangon tuotantoa viimeisen kolmannesvuosisadan, eli koko uran ajalta harvinaisuuksista hitteihin. Luvassa on myös yllätyksiä, kuten mielenkiintoisia vierailijoita Ismon uran varrelta.

Orkesterin laajennettu versio

Yhtyekokoonpano on sama kuin Alangon nykyisen hehkutetun orkesterin, mutta tällä kiertueella se nähdään laajennettuna versiona. Konsertit tulevat olemaan pitkiä, ja niissä on väliaika.

Konserttisalikiertuetta juhlistetaan myös uudenlaisella livelevyllä, joka tallennettiin livenä studiossa yleisön läsnäollessa. Albumi sisältää kattavasti tuotantoa Alangon koko uran varrelta, ja täten myös levyn nimi on luonnollisesti Kolmannesvuosisata taiteilijaelämää. Julkaisupäivä ja kappalelista julkistetaan syyskuun puolivälissä.

– Tälle kiertueelle olen pakannut matka-arkkuuni rakkaimmat kappaleeni koko taiteilijaelämäni ajalta. Tämä on välitilinpäätös, jonka jälkeen on hyvä lähteä haistelemaan uusia tuulia, kommentoi Alanko itse tulevia juhlallisuuksia.

Alangon ura alkoi Hassisen Koneesta. Taiteilija on uudistunut säännöllisesti, ja silti pysynyt tiukasti suomalaisen musiikkielämän huipulla.

Tähän peilaten Alangon ura onkin yksinkertaisesti ainutlaatuinen: lukuisia loppuunmyytyjä keikkoja ja kiertueita, yli 650 000 myytyä levyä, 18 kulta- ja 8 platinalevyä, sekä useita Emma-patsaita. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020