Kanta-Häme

Ismo Rajamäen bussiyhtiö hakeutui konkurssiin

Yrittäjä Ismo Rajamäki jätti tiistaina konkurssihakemuksen Hämeenlinnan kaupunkiliikenne oy:n toiminnasta (entinen Ismo Rajamäki oy) Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen.

Yhtiön nimi oli aiemmin Ismo Rajamäki oy, mutta nimi vaihdettiin Hämeenlinnan kaupunkiliikenne oy:ksi 10.9.2014. Yhtiö vastasi Ismo Rajamäen kuljetusyrityksen bussiliikenteestä.

Rajamäen mukaan konkurssihakemus johtuu noin 65 000 euron laskusta, jota Ismo Rajamäki perii Hämeenlinnan kaupungilta.

– Kaupunki ilmoitti, ettei maksa laskua mikä on jo erääntynyt. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakea konkurssia, Ismo Rajamäki sanoo.

Rajamäellä ja Hämeenlinnan kaupungilla on ollut pitkään kiistaa yrityksen Hämeenlinnassa liikennöimien linjojen ajamisesta ja laskutuksesta. Hämeenlinnan kaupungin joukkoliikennekoordinaattori Maarit Kaartokallio kertoo, että lasku jätettiin maksamatta, koska Rajamäki oli viikkoa ennen laskun eräpäivää ilmoittanut hakeutuvansa konkurssiin.

– Meillä on saatavia yritykseltä, jotka syntyivät liikennöitsijän yksipuolisesti viime lokakuussa kesken sopimuskauden purkamasta kaupunkiliikennesopimuksesta. Käytännössä emme olisi konkurssin vuoksi koskaan saaneet omiamme pois.

Uudet sopimukset vuodenvaihteessa

Viimeisin kiista syntyi, kun Kuljetusliike Ismo Rajamäki ulkoisti loppukesästä laskutuksensa rahoitusyhtiölle. Käytännön myötä yhtiön laskutusviive olisi hävinnyt. Kaupungin liikennöintisopimuksessa on kuitenkin kirjattu 21 päivän viive, jonka aikana kaupunki tarkistaa, että laskussa vaadittava summa täsmää tuotettujen palvelujen kanssa. Kaupunki ei sulattanut Rajamäen laskutusehtoa, sillä se olisi poikennut alkuperäisestä sopimuksesta.

Riidan seurauksena kuljetusliike keskeytti yllättäen syyskuun alussa kaikki liikennöimänsä koulukyydit Hämeenlinnassa. Kaupungin tulkinnan mukaan voimassa ollut kuljetussopimus purkaantui välittömästi, ja linjojen liikennöinti siirrettiin muille yrityksille.

– Viime lauantaina laitoimme bussin meillä vielä olleelle Hauhon linjalle, mutta sinne olikin kaupunki jo lähettänyt toisen yhtiön liikenteeseen, Rajamäki sanoo.

Kaartokallion mukaan Rajamäki oli itse ilmoittanut kirjallisesti jo 13.9. lopettavansa Hauhon lauantailinjan liikennöinnin. Yhtiö on myös itse ilmoittanut nettisivuillaan linja-autoliikenteen lopettamisesta 13.9. jälkeen. Tiedotteessa yhtiö ilmoittaa myös Lammin varikon sekä ”jokusen” linja-auton olevan myytävänä.

Rajamäen liikennöimät koulukuljetukset ja linjat ovat siirtyneet neljän muun paikallisen kuljetusyrityksen hoidettaviksi. Liikennöinti nykyisin järjestelyin jatkuu vuodenvaihteeseen, josta lähtien kaupunki pyrkii tekemään uudet sopimukset linjoille.

Ismo Rajamäen mukaan yhtiö jatkaa muuta kuljetustoimintaa entiseen tapaan kesäkuussa perustetun Kuljetusliike Ismo Rajamäki oy:n nimissä. (HäSa)

_______________________________

Oikaisu 24.9. klo 12:27

Hämeenlinnan kaupunkiliikenne oy:n konkurssihakemuksesta kertovan jutun kuvatekstissä oli virhe. Hämeenlinnan kaupunkiliikenne oy vaatii kaupungilta noin 65 000 euroa, ei 70 000 euroa.

 

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic