Kanta-Häme

Ismo Savimäen kuorot taas täydessä vauhdissa

 

Seurakunnan kuorotoiminnan kantava voima Ismo Savimäki jakaa taas innostavaa opetustaan niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Kanttori törmäsi viime syksynä Sairiossa polkupyörällä henkilöautoon ja kolauksessa syntynyt aivoverenvuoto pisti miehen muutamaksi kuukaudeksi huilaamaan. Nyt hän on kuntoutunut täydellisesti ja kaikki telakalla olleet kuorot palasivat harjoituksiin viime viikolla. Savimäki on vetänyt seurakunnan kuoroja Hämeenlinnassa vuodesta 1994.
 
– Sain tullessani vastuulleni kirkkokuoron ja lapsikuoron, Savimäki muistelee.
 
– Jälkimmäisessä oli kolmetoista tyttöä, mutta kun minä vaihduin vetäjäksi, seuraaviin harjoituksiin heistä tuli paikalle vain kolme. Niin lähdin sitten kiertämään kouluihin, pidin laulutunteja ja värväsin porukkaa.
 
Savimäen pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää ja tällä hetkellä hänen opastuksessaan toimii kuusi kuoroa.
 
– Kun kuoroihin alettiin pitää pääsykokeita, innostus kasvoi suuresti, kanttori kertoo.
 
– Se on aika jännä ilmiö, mutta kertoo jotakin siitä, että kuorotoiminnalta odotetaan jotakin enemmän kuin pelkkää lauleskelua. Ihmiset haluavat tosissaan oppia ja päästä syvemmälle sisään musiikkiin.
 
Mukaan laulamaan
Savimäki on pitänyt eri kuorojen ikähaitarin melko tiiviinä, sillä suurin piirtein samanikäisten laulajien kesken syntyy helpommin toverillista yhteishenkeä. Esimerkiksi tietyssä iässä olevia poikia saa laulamaan vain poikakuorossa. Väkeä on riittänyt, mutta uusillekin laulajille on tilausta.
 
– Kaikkiin kuoroihin otetaan mielellään lisää jäseniä. Mukaan pääsee vaikka soittamalla minulle, lähettämällä sähköpostia tai tulemalla harjoituksiin sopimaan pääsykokeen järjestämisestä, Savimäki neuvoo.
 
– Minttukuoroon ei ole pääsykoetta, eikä se myöhemminkään ole mikään suuren suuri kynnys. Jos Hämä-hämähäkki lähtee puhtaasti, niin tervetuloa mukaan. Kuorossa opetellaan sitten varmempaa äänenkäyttöä ja vaikeampia juttuja.
 
– Laulamaan oppimisen lisäksi kuorolaisia motivoivat erityisesti leirit ja esiintymismatkat. Tänä vuonna esimerkiksi lähdemme nuorisokuoro Auroran kanssa Ranskaan.
 
 
 
Yhteystiedot ismo.savimaki@evl.fi tai puh. 040-804 9322.

Päivän lehti

30.3.2020