Kanta-Häme

Iso kuin eduskuntatalo

Monsteri, jolla on leveyttä 75 metriä ja korkeutta 25 metriä.

– Se on iso kuin eduskuntatalo, suurin jonka olen koskaan nähnyt, Live Nation Finlandin tuotantopäällikkö Janne Hallenberg kuvailee tapahtuman keskipistettä, lavaa jolla AC/DC esiintyy Kantolassa heinäkuussa.

Hämeenlinnan kantakaupungin väkiluvun lähes kaksinkertaistava konsertti – lippuja on myyty noin 45 000 kappaletta – on järjestelyiltään mittava.

AC/DC:n tulo kaupunkiin aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä varsinkin Kantolaan, Vanajantielle ja Verkatehtaan ympäristöön.

Live Nationin ja kaupungin puolelta puistosta vastaavan Linnan Kehityksen väki piti torstaina tiedotustilaisuuden, jossa vakuutettiin kaiken olevan kunnossa ja etenevän aikataulussa.

– Vastaavan kokoisia produktioita ei maailmalla liiku kovinkaan monta yhtä aikaa. Olemme järjestelyissä täysin aikataulussa ottaen huomioon, että kyseessä on poikkeuksellisen suuri tapahtuma Hämeenlinnan kokoiseen kaupunkiin, Live Nationin kehitysjohtaja Kaarina Gould sanoo.

Turvallisuusjärjestelyistä vastaa kymmenissä massatapahtumissa koeteltu hämeenlinnaisyritys Local Crew.

Turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen kertoo liikennejärjestelyihin liittyvien ratkaisujen, kuten yleisön kävelyttämisen konserttialueelle, perustuvan käytännön kokemuksiin.

– Samoin toimitaan esimerkiksi Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja lähes kaikilla ulkomaisilla festivaaleilla. Meillä on lipunmyynnistä saatuja, tarkkaan dataan perustuvia arvioita siitä, mistä ja miten ihmiset ovat tapahtumaan saapumassa.

Konserttiin henkilöautolla saapuville järjestetään pysäköintipaikka bussikuljetuksineen Visamäkeen. Alueelle tulee pysäköintitilaa 5 000–6 000 henkilöautolle. Muiden autoilijoiden arvioidaan mahtuvan keskusta-alueen pysäköintipaikoille.

Linja-autojen tilauskuljetukset jättävät matkustajat kyydistä keskustaan linja-autoasemalle. Liikunta-esteisille järjestetään pysäköintimahdollisuus lyhyen matkan päähän puistosta.

Hämeenlinnalaisille saapumista puistoon suositellaan kävellen tai polkupyörällä, joita varten raivataan suuri pyöräparkki Puusepänkadulle noin sadan metrin päähän puiston pääportista.

– Liikennettä on ohjaamassa ja ihmisiä opastamassa pieni armeijallinen ihmisiä, Ketonen lupaa.

Pysäköinti pääasiallisen kulkureitin varrella kielletään tapahtuman ajaksi. Alueelle ei saa myöskään pystyttää katu- tai jalkakäytävätilaa vieviä myyntipisteitä.

– Emme kuitenkaan asetu poikkiteloin, mikäli paikalliset yrittäjät järjestävät omille alueilleen kioskeja tai muuta toimintaa. Järjestelyiden tavoite on taata tien laidasta laitaan täyttäville ihmismassoille turvallinen ja viihtyisä kulku.

Vanajantien loppupään on aiemmin uutisoitu olevan remontissa tapahtuman aikaan. Suunnitelman mukaan työ on konserttiin mennessä valmis tai se suojataan niin, ettei se vaikeuta järjestelyjä.

Janakkalasta kotoisin oleva Janne Hallenberg on ollut mukana Kantolan tapahtumapuiston suunnittelussa jo idea-asteelta.

Paikallistuntemuksensa vuoksi varsinkin konsertin vaikutuksiin kaupungissa keskittynyt Hallenberg uskoo kaiken sujuvan suunnitellusti.

– Tietysti tämän mittaluokan tapahtumassa voi tulla ensimmäisellä kerralla yllätyksiä, mutta kaikki näyttää hyvältä. Asiat ovat edenneet aivan suunnitellusti. HÄSA

 

 

Oikaisu 8.5.2015:

Perjantain 8.5. lehdessä Kantolan tapahtumapuistossa järjestettävän AC/DC:n konserttia käsittelevän jutun grafiikassa oli virhe. Konsertin ajan paikalla odottavien tilausbussien jättöpiste Vanajantielle on yksi mahdollinen suunnitelma, joka saattaa vielä muuttua. Ainakin osa busseista jättää matkustajat keskustaan linja-autoasemalle.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic