Kanta-Häme

Iso viemäriremontti alkaa Kaurialassa

Vesiyhtiö HS-Vesi aloittaa jätevesiviemäriverkoston remontin Kaurialassa Poltinahontiellä ja Kaurialankadulla. Työt jatkuvat ensi vuoden puolelle asti.

Alustavat työt aloitetaan jo ensi viikolla kuvaamalla viemärilinjan nykyinen kunto. Töitä tehdään aluksi lähinnä öiseen aikaan, jolloin liikenne kaduilla on vähäisempää ja vedenkäyttö on päiväaikaa vähäisempää.

Varsinaisen remontin tarjouskilpailu on vielä kesken, mutta HS-Veden mukaan töihin päästään jo joulukuussa ja urakka jatkuu ensi vuoden puolelle asti.

Halkaisijaltaan 600-milliseen viemäriputkeen ujutetaan lasikuidusta valmistettua sisäputkea lähes kilometrin matkalle. Samalla peruskorjataan viemärilinjaan liittyvät jätevesikaivot. Työ saattaa väliaikaisesti sulkea ajokaistoja Poltinahontieltä ja Kaurialankadulta joulu- ja tammikuussa.

– Poltinahontiestä saatetaan joutua osa kaivamaan auki ja paikalle tulee tornirakennelma, josta lasikuitusukkaa ammutaan viemäriputkeen, työmaainsinööri Marko Männynsalo HS-Vesi Oy:stä kertoo.

Poltinahon liikenneympyrältä Kaurialankadulle laskeva runkoviemäri toimii Hämeenlinnan läntisten kaupunginosien kokoojaviemärinä.

Männynsalon mukaan itse viemäri on koko ajan käytössä, eikä alueen asukkaiden tarvitse missään vaiheessa varoa veden tai viemärin käyttämistä. (HäSa)

Menot