Kanta-Häme

Isoäitiys ykkösjuttu - Lopen Marja Ukkola jättää kunnanhallituksen puheenjohtajuuden

Yksityiselämä ajaa edelle, kun vaakakupeissa ovat isoäitiys ja puheenjohtajuus.
Marja Ukkolasta on tyytyväinen, sillä Lopelle saatiin takaisin lääkäripalvelut. Kuva: Anu Kankaansydän
Marja Ukkolasta on tyytyväinen, sillä Lopelle saatiin takaisin lääkäripalvelut. Kuva: Anu Kankaansydän

Lopen kunnanvaltuusto joutuu  valitsemaan kunnanhallitukselle uuden puheenjohtajan, sillä kaksi vuotta tehtävää hoitanut Marja Ukkola (kesk.) on ilmoittanut jättävänsä tehtävän.

Eroon ei liity suurta dramatiikkaa.

– Sanoin jo heti alkuun, että olen valmis hoitamaan puheenjohtajuutta, mutta vain kaksi vuotta. Tiesin, että minulle tulee omassa yksityiselämässäni ajankäytöllisiä ongelmia. Minusta on nyt tullut isoäiti ja minua tarvitaan apuna.

Marja Ukkola muistuttaa lähteneensä kunnanhallituksen johtoon erityisesti saadakseen lääkäripalvelut kuntalaisille omaan kuntaan. Toinen tavoite oli vauhdittaa valokuidun vetämistä kuntaan.

– Nyt vihdoin valtavan metelin jälkeen olemme onnistuneet saamaan Riihimäen seudun terveyskuntayhtymältä päätöksen, että loppilaiset saavat maksusitoumuksella käyttää yksityistä terveydenhoitoa Lopella. Tavoitteeni on siis maalissa.

Marja Ukkola on erityisen tyytyväinen myös päätöksestä, jolla kunnan tonttimarkkinointiin haetaan vauhtia. Kunta alkaa myydä tontteja tuhannen euron tasarahalla.

– Silmänkannon yritysalueelle on juuri valmistunut ensimmäinen 60 henkilöä työllistävä yritystalo, joka varmasti herättää kiinnostusta muissakin toimipaikkaa hakevissa yrityksissä.

Aikaisemmin Lopen kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat on valittu kaksivuotiskaudeksi. Viime vaalien jälkeen keskustan ryhmä esitti kaksivuotiskautta, mutta valtuuston enemmistö asettui neljän vuoden kannalle. HäSa

 

Päivän lehti

12.7.2020