fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Isojoen Konehallin suurmyymälä avattiin Hämeenlinnassa – "Tärkeä saada palvelua nopeasti ja ammattitaitoisesti"

Toimitusjohtajan mukaan suurmyymälälle löytyi lopulta "paras paikka" Kodin Terran kiinteistöstä.
IKH tuo Suomeen tuotteita yli 50 000 eri nimikkeellä.

IKH eli Isojoen Konehalli avasi 3 000 neliön suurmyymälän Hämeenlinnassa. IKH etsi pitkään vetäjää ja paikkaa Hämeenlinnan myymälälleen.

– Etsimme myymälän paikkaa noin puolitoista vuotta. Sijainniltaan tämä on paras paikka, sanoo IKH:n toimitusjohtaja Matti Vainionpää.

Myymälälle on erotettu tilat Kodin Terrasta. Osuuskauppa Hämeenmaa perusti Kodin Terran Hämeenlinnan Prisman vanhoihin tiloihin.

Suurmyymälöitä nyt 11

IKH:lla on kaikkiaan noin 120 yrittäjävetoista jälleenmyyjää. Ketjun 11 suurmyymälää ovat IKH:n omistajavaihdoksen jälkeen kaikki IKH:n tytäryrityksiä. Hämeenlinnan myymälä on juridisesti Työkalu ja varaosa oy Hämeenlinna.

Hämeenlinnan toimitusjohtajaksi tuli yhtiön sisältä Christer Tuominen. Hänen lisäkseen myymälään on palkattu 11 työntekijää.

IKH:n toimialana on tekninen kauppa. Se myy muun muassa työkaluja, teknisiä koneita ja laitteita, traktorien ja muiden työkoneiden varaosia ja tarvikkeita, hydrauliikkaan, pneumatiikkaa, suojaimia, työvaatteita ja erilaisia maataloustarvikkeita.


IKH:n Hämeenlinnan toimitusjohtaja Christer Tuominen johtaa Hämeenlinnan suurmyymälää.

– Pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkeimpiä asiakkaitamme. Tyypillisiä asiakkaita ovat esimerkiksi maanrakennus- ja LVI-yritykset, Vainionpää kertoo.

– Kotitaloudet ovat myös tärkeitä asiakkaita meille. Niiden osuus myynnistämme on noin 30 prosenttia.

Onnea palkkaamisessa

IKH:lla on kymmenkunta omaa brändiä, joiden tuotteet se valmistuttaa. Yhtiöllä on oma konepaja Kauhajoella, jossa se valmistaa itse joitakin tuotteita, muun muassa hyllyjä. Työntekijöitä yhtiöllä on runsaat 400.

– Asiakkaille on tärkeää, että he saavat palvelua nopeasti ja ammattitaitoisesti. Työntekijöillä on oltava ammattitaitoa, IKH Hämeenlinnan Tuominen sanoo.

Tuominen kertoo, että heillä oli onnea ammattitaitoisen henkilöstön saamisessa Hämeenlinnan myymälään. He saivat kilpailijoilta työntekijöitä.

IKH:n toimitusjohtaja Matti Vainionpää ja kaupallinen johtaja Marko Röytiö osallistuivat myymälän avajaisiin Hämeenlinnassa.

Isojoen Konehalli on yli 50 vuotta vanha perheyritys. Se myytiin kuitenkin viime kesänä kansainväliselle Grafton Groupille.

– Omistajan vaihtumisella ei ole ollut vaikutusta operatiiviseen toimintaan. Uusi omistaja on vain lisännyt panoksia kasvuun, toimitusjohtaja Vainionpää sanoo.

Vainionpää kertoo, että yritykseen on jatkuvasti palkattu lisää henkilöstöä. HÄSA

Menot