Kanta-Häme

Isosuo ja Koskinen etenivät loppusuoralle

Kuntaliiton toimitusjohtajavalinnan loppusuoralle eteni kaksi kantahämäläisehdokasta.

Entinen kansanedustaja ja ministeri Jari Koskinen (kok.) sekä Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo (kok.) osallistuivat tällä viikolla pidettyyn valintaprosessin viimeiseen testivaiheeseen.

Kolmas toimitusjohtajatesteihin valittu hakija oli Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva (sit.).

Ulos viimeisestä vaiheesta jäi muun muassa Kuntaliiton nykyinen varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen (kesk.), joka jatkaa nyt entisessä pestissään.

Isosuo osallistui toimitusjohtajan tehtäviin liittyviin valintatesteihin torstaina. Koskinen kävi toimitusjohtajatesteissä päivää aiemmin, mutta sen tarkemmin hän ei halua asiaa kommentoida.

– Valintaprosessin vaiheista kertominen on Kuntaliiton tehtävä, hän toteaa.

Päätös uudesta toimitusjohtajasta tehdään Kuntaliiton hallituksen ensi viikon torstaina pidettävässä kokouksessa.

Toimitusjohtajan tehtävään haki 10 henkilöä, joista haastateltiin seitsemää. Paikka tuli hakuun, kun edellinen toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma (kok.) valittiin Kelan johtajaksi.

Torstain kokouksessa valitaan Kuntaliitolle myös toinen varatoimitusjohtaja eduskuntaan palanneen Tuula Haataisen (sd.) tilalle.

Kuntaliiton johtopaikat on perinteisesti jaettu poliittisin perustein.

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) ei kuitenkaan aiemmin tällä viikolla sanomalehti Suomenmaan haastattelussa halunnut vahvistaa, että toimitusjohtajan pesti olisi suoraan jyvitetty Kokoomukselle ja varatoimitusjohtajan paikka sosiaalidemokraateille.

– Katsotaan nyt. Hyviä hakijoita oli kaikista puolueista, hän totesi lehdelle. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020