Kanta-Häme

Isosuo tähyää nyt politiikkaan

Ensi kevään eduskuntavaaleissa nähdään hämeenlinnalainen yllätysnimi.

Kaupungilla on huhuttu jo jonkin aikaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon lähtevän mukaan leikkiin. Nyt mies myöntää, että puheissa on perää.

– Kyllä näin on. Tietysti se vaatii vielä sen, että minua esitetään ehdokkaaksi, mutta mielelläni olen käytettävissä, Isosuo vastaa.

Hän ei ole aiemmin osallistunut poliittisiin vaaleihin seurakuntavaaleja lukuunottamatta, vaikka häntä onkin useasti houkuteltu mukaan. Tällä kertaa Isosuo kuitenkin tarttui syöttiin.

– Keväällä taas pyydettiin useamman kerran. Mietin kotijoukkojen kanssa asiaa ja totesimme, että nyt on aika hyvä tilanne. Ehdokkuus sopii koti- ja työtilanteeseenkin ihan hyvin. Lisäksi uskoisin, että minulla olisi siinä hommassa aika paljon annettavaa, Isosuo kertoo pohdinnoistaan.

Sinulla ei ole kuitenkaan varsinaisesti työntöä pois nykyisestä tehtävästäsi?

– Ei missään nimessä. Tämä on tosi mielenkiintoinen työ edelleenkin. Nyt vaan on sopiva hetki katsoa asioita vähän toiseltakin puolelta.

Takana pitkä virkamiesura

57-vuotias Isosuo on työskennellyt Hämeenlinnan kaupungin palveluksessa jo yli 30 vuoden ajan. Ennen nykyistä virkaansa hän on toiminut muun muassa toimialajohtajana, kaupunginlakimiehenä, teknisen viraston hallintopäällikkönä ja asuntosihteerinä.

Eduskunnassa hän paneutuisikin mielellään kuntia koskeviin asioihin.

– Se on selvää, että kunta- ja soteuudistus ovat tosi akuutteja asioita. Mutta olen työurani aikana ollut tekemisissä hyvin monien eri asioiden kanssa, kaavoituksesta aina terveydenhuoltoon asti. Olen ollut aikanaan mukana myös lainsäädäntötyössä, Isosuo sanoo viitaten pestiinsä sisäasiainministeriön projektipäällikkönä, kun poliisiammattikorkeakoulua perustettiin.

Kuukauden virkavapaa

Isosuo kertoo, ettei vielä ole täysin sisäistänyt, millaista kampanjaa hän ryhtyy kevättä varten tekemään.

– Kyselen kokeneemmilta neuvoja tässä asiassa. Mutta niin olen ajatellut, että olisin keväällä virkavapaalla kuukauden verran ennen vaaleja. Muuten tietysti hoidan työt ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Ajattelitko kosiskella erityisesti Jari Koskisen vanhoja äänestäjiä?

– En usko, että aion kosiskella ketään. Toki Jarilla on ollut kannatusta. Yritän tietysti tehdä parhaani, jotta eri-ikäiset ihmiset eri puolilla vaalipiiriä minut huomioisivat, Isosuo vastaa.

Hän ei vielä tiedä, koska hänen ehdokkuudestaan virallisesti päätetään. Sitä piirihallitukselle esittää todennäköisesti Isosuon oma yhdistys Hätilän kokoomus.

Samasta yhdistyksestä on jo nimetty yksi ehdokas, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Isosuo ei usko asian kuitenkaan vaikuttavan omaan ehdokkuuteensa.

– Kyse on vain prosessista. Jokin yhdistys esittää ja päätöksen tekee piirihallitus, Isosuo pohtii. (HäSa)

Menot