Kanta-Häme

Itella vähentää 239 työntekijää hallinnosta ja esimiestehtävistä

Jakeluyhtiö Itella irtisanoo yt-neuvotteluiden seurauksena 239 työntekijää Suomesta. Vähennykset koskevat muun muassa Itella Postin ja Itella Logistics -yhtiöiden henkilökuntaa.

Tällä kertaa irtisanomisten piirissä olivat yhtiön asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivat työntekijät. Neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin vajaat 320 työntekijää.

Kanta-Hämeen alueen jakelun esimiehet kuuluivat myös neuvottelujen piiriin. Kaikkiaan neuvottelut koskivat yli 2 100 yhtiön työntekijää.

Itellan viestinnästä ei vielä kommentoida sitä, miten päättyneet neuvottelut vaikuttavat alueellisesti. Suurin osa irtisanomisista painottuu pääkaupunkiseudulle.

Irtisanomisten alueelliset vaikutukset ovat tiedossa lokakuun loppuun mennessä.

Perjantaina Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kritisoi Itellaa esimiehiin kohdistetuista irtisanomisista. PAUn mukaan Itellan jakajat ja asiakkaat kärsivät, kun tulevien toimihenkilöiden toimenkuvat ovat epäselvät.

Itella on pitänyt yt-neuvotteluja ympäri vuotta. Viime keväällä yhtiö irtisanoi postinjakajiaan ja yhdistelmäajoneuvojen kuljettajiaan. (HäSa)