Kanta-Häme

Itsenäisyysfantasia esitti irtokuvia suomalaisuudesta - Katso kuvat!

Jos viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Itsenäisyysfantasia katosi katsomoihin, oli toisella kerralla otettu virheistä opiksi.

Ohjaaja Jere Erkkilän Itsenäisyysfantasiassa ei ollut tietoakaan turhasta paatoksesta, eikä ohjelmanumeroiden välisestä tyhjästä odotuksesta. Katsojien iloksi Ritariareenan jäälle vyörytettiin torstaina jouhevasti tuokiokuvia Suomesta ja suomalaisuudesta.

Vuoronsa saivat niin itsenäisyyttä ase kädessä puolustaneet veteraanit kuin nuoret voimistelijat ja taitoluistelijat, joiden ohjelmanumeroista paistoi ilo, ylpeys, mutta myös pieni hermostuneisuus mahdollisuudesta esiintyä lähes täysille katsomoille.

Paikallisten kuorojen esitykset olivat vaikuttavia huolimatta jäähallin haastavuudesta esiintymispaikkana. Kaunis oli myös Vexi Salmen sanoittama ja Jukka Salmisen säveltämä, ensiesityksensä saanut joululaulu Pienen pieni ihminen.

Puolustusvoimien lakkautuslistalle joutunut Panssarisoittokunta sai arvoisensa paikan koko fantasian musiikillisena selkärankana.

Käytössä oli myös jäähallin videokuutio, mikä helpotti esityksen kulun seuraamista. Monikameratekniikalla toteutettu kuvaus antoi jokaiselle hallissa olleelle mahdollisuuden seurata jään tapahtumia paraatipaikalta.

– Upea kokonaisuus. Finlandia koskettaa aina, mutta esityksessä oli mukana myös iloa ja riemua. Ehdottomasti kannattaa järjestää kolmannenkin kerran, summasivat kunnon istumapaikat varmistaakseen hyvissä ajoin jäähalliin saapuneet Hannele ja Tapio Rantala. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic