Kanta-Häme

Itsenäisyysfantasia häikäisi jäähallissa - katso kuvat

Huh huh. Kolmannen kerran järjestetty Itsenäisyysfantasia lähestulkoon salpasi hengityksen yhdeltä jos toiselta. Reilun tunnin mittainen spektaakkeli ei kuitenkaan kaikessa mahtipontisuudessaan hengästyttänyt. Välillä sai tosin pitää piposta kiinni, kun meno äityi huimaksi kokonaisuudeksi musiikkia, liikettä ja valotaidetta.
 
Jere Erkkilän ohjaaman ja Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön järjestämä juhlaesitys toi Ritarihallin jäälle yli 400 esiintyjää.  Jos jäällä oli ruuhkaa, olivat myös katsomot tupaten täynnä.
Teemana olleet neljä vuodenaikaa käynnistyivät oopperalaulaja Tuomas Katajalan hartaasti esittämän Maamme-laulun myötä. Show eteni yleisön raikuvien aplodien saattelemana keväästä kesän ja syksyn kautta kaikkien esiintyjien yhteiseen joulupotpuriin. 
 
Ihon alle meni
Haltioissaan ollut juhlakansa sai makeaa mahan täydeltä, kun jäällä itsenäisyyttä tulkitsivat paikalliset solistit, kuorot, muusikot, voimistelijat, ballerinat, luistelijat, kansantanssijat ja tulitaiteilijat Erkki Korhosen johtaman orkesterin säestyksellä. Uiskentelipa paikan päälle myös Onni-Monni haukien kera. 
 
Siskonpoikansa Mika Mustosen kuorolaulua seuraamaan tullut Katri Wörlin kehui show´n kokonaisuutta jämptiksi.
 
– Ihmettelen vain, kuinka reiluun tuntiin oli saatu mahtumaan niin paljon. Aika meni kuin hujauksessa valloittavia esityksiä seuratessa.
 
Suoraan ihon alle pujahtanut show tarjosi vakavamman alun jälkeen myös hilpeämpää hulluttelua. 
 
– Mielettömän ihana esitys, joka yllätti kaikki odotukset, Kirsti Stolt ja Vesa-Pekka Lehtonen iloitsivat.
 
He olivat seuraamassa itsenäisyyspäivän ilotulittelua ensimmäistä kertaa. Erityisesti esityksien rytmitys sai ensikertalaisilta kiitosta.
 
– Show eteni loogisesti ja ymmärrettävästi. Varsinkin voimistelijoiden esitys säväytti, Lehtonen huomautti.
 
Sekä Stolt että Lehtonen olivat hankkineet liput hyvissä ajoin varmistaakseen hyvät paikat.
 
– Näkyvyys ysiriviltä oli huippuluokkaa. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan, kaksikko myhäili. (HäSa)