Kanta-Häme

Itsenäisyysfantasia näkyy jäällä, katsomossa ja ilmassa

Hämeenlinnan jäähallissa nähdään itsenäisyyspäivänä toista kertaa koko kansan ilmainen spektaakkeli Itsenäisyysfantasia.

Tuolloin hallissa esiintyy mm. yli 200 kuorolaulajaa Hämeenlinnan mieskuorosta, Laulu-Siukuista, Vanajan laulusta, Vanajaveden opiston kamarikuoro Vokaalista ja naiskuoro Havinasta. Jäällä ja katsomoissa paikkansa esityksessä on myös Hämeenlinnan taitoluistelijoilla, HPK:n cheer-teamilla ja fanijoukoilla sekä suuressa roolissa olevalla Panssarisoittokunnalla.

– Sinivalkoisuutta, juhlallisuutta ja huikeita elämyksiä, kuvailee ohjaaja Jere Erkkilä tulevaa.

– Jäähallin jokainen neliömetri ja kuutio ovat käytössä, jatkaa taiteellinen johtaja Erkki Korhonen.

Tuotantotiimi ei paljasta tarkemmin, mitä jäähallissa tuolloin tapahtuu. Vaikeaa se olisikin, sillä kokonaisuus on kasassa ainoastaan ohjaajan korvien välissä.

Tuotantoa rakentamaan ja harjoittelemaan halliin päästään ensimmäisen kerran illalla joulukuun kolmas päivä. Spektaakkelin viimeistelylle aikaa jää siis vain pari päivää.

– Esitys ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Taiteen tekijänä minulle on tärkeää, että ihmiset pääsevät irrottautumaan arjesta, Erkkilä sanoo.

Vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen

Viime vuonna itsenäisyysfantasia keräsi jäähallin täyteen väkeä, ja näin käynee myös tällä kertaa.

Tuottaja Noora Herranen kehottaakin väkeä saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja mielellään julkisilla kulkuvälineillä tai kimppakyydeillä.

Suurin osa katsomopaikoista on ilmaisia, mutta oma penkki on mahdollista varmistaa ensi viikosta alkaen viiden euron hintaisella pääsylipulla lippukauppa Piletistä ja kaupungin palvelupisteistä.

– Tuotto menee kokonaisuudessaan Unicefille.

Suurin osa esiintyjistä ja tuotannon työntekijöistä on vapaaehtoisia.

– Tätä ei olisi mahdollista toteuttaa ainoastaan palkkatyönä, vaan me hämeenlinnalaiset teemme tämän juhlan yhdessä, Erkki Korhonen sanoo.

Esityksestä ja tuotannon tehtävistä löytyy yhä tehtäviä vapaaehtoisille.

– Ilmoittautua voi osoitteeseen info@sib.fi, Noora Herranen kehottaa. (HäSa)

Itsenäisyysfantasia Hämeenlinnan jäähallissa 6.12. kello 14. Ovet aukeavat kello 13.

Päivän lehti

8.4.2020