Kanta-Häme

Jäädytys puhuttaa kaupunkilaisia

Jäädyttämättä jätettävät kentät puhuttavat kaupunkilaisia.

Kaikkiaan kaupunki jättää tänä talvena 27 puistokenttää jäädyttämättä säästösyistä. Yksi jäädyttämättä jätettävistä kentistä on Nikkilän puisto Kankaantaan varhaiskasvatuskeskuksen vieressä.

Kankaantaan päiväkodin johtaja Jarmo Vainiota harmittaa, ettei päivittäin käytössä olevaa kenttää tänä talvena hoideta.

– On aivan eri asia lähteä viemään lapsia muualle luistelemaan. Tähän asti meillä on ollut päivittäin mahdollisuus luistella, mutta nyt se jää pariin kertaan talvessa.

Vainion mukaan lasten liikunnan tärkeydestä puhutaan jatkuvalla syötöllä, mutta sitten ei huolehdita liikuntapaikkojen kunnosta.

– Ylläpito ei tule kalliiksi. Sitä paitsi lastenkenttä olisi kelvollinen vähän vähemmälläkin huollolla.

Kankaantaan varhaiskasvatuskeskuksessa asia harmittaa myös useita lasten vanhempia, ja lähellä kenttää asuvia lapsiperheitä. Kaikilla perheillä ei ole autoa, eikä mahdollisuutta lähteä kauemmaksi luistelemaan.

– Pienten lasten kanssa Nikkilän kenttä on ollut hyvä luistelupaikka. Ei ole mitään asiaa lähteä pienten kanssa Kankaantaan kentälle, jossa ei ole kaukaloa ja pojat lätkivät kiekkoa. Siellä ei ole turvallista harjoitella luistelua, kertoo eräs lähellä asuva äiti. (HäSa)

Elämänlaatulautakunta kertoo medialle tänään tiistaina tarkemmin palvelusopimuksista eli mitä palveluita kaupunkilaiset saavat ja paljonko ne maksavat. Lisää palvelusopimuksista keskiviikon Hämeen Sanomissa.

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic