Kanta-Häme

Jääkenttien määrä lisääntyy kolmella

Luistelukenttien määrä lisääntyy kaupungissa tänä talvena kolmella viime vuoteen verrattuna.

Viime talvesta saadun palautteen perusteella suunnitelmiin on lisätty jääkentät Voutilanpuistoon, Nikkilänpuistoon sekä Katisten Patailanpuistoon.

Syksyllä toteutetun kaupungin liikuntapaikkakyselyn kohteista jäädytetään kaikki Kaurialan ja Ahveniston koulujen kenttiä lukuun ottamatta. Tilaajajohtaja Päivi Joenmäen mukaan koulujen kanssa on sovittu jo aikaisemmin, että ne hyödyntäisivät liikunnassa jäähallia ja muita lähistöllä olevia kenttiä.

Hiihtolatuja on tarkoitus tehdä suunnilleen sama määrä kuin viime vuonnakin. Uutta on yhteistyön virittely Hattulan kunnan kanssa. Tavoite on, että kunnat yhdistäisivät Vuorentaan ladun tänä talvena niin, että se palvelisi sujuvasti sekä Hattulan että Hämeenlinnan hiihtäjiä.

Uutta on myös se, että tänä talvena ladut ja kentät on tarkoitus jakaa kunnossapitoluokkiin. Luokat määrittelevät sen, missä järjestyksessä ladut ja kentät tehdään ja hoidetaan. Elämänlaatulautakunta käsittelee listausta 19.12 olevassa kokouksessaan.

Moottoriradalla alkaa lumetus

Ensimmäinen hiihtolenkki valmistunee tänäkin vuonna Ahveniston moottoriradalle. Pekka Luotonen Linnan infrasta kertoo, että hiihtoseurojen on tarkoitus ryhtyä tykittämään lunta moottoriradalle lauantaina. Työt jatkuvat maanantaina lumen levityksellä, minkä jälkeen päästäisiin vetämään latuja. Tavoitteena on saada varikkolenkki hiihdettävään kuntoon.

– Ensimmäisten jääkenttien jäädytykseen piti ryhtyä maanantaina. Mutta täytyy nyt katsoa vielä, koska maanantaina pitäisi vielä olla pakkasta, mutta tiistaina näyttäisi menevän taas suojan puolelle.

Jos jäädytystöihin ei päästä maanantaina, on niihin kuitenkin tarkoitus ryhtyä heti säiden salliessa. (HäSa)