Kanta-Häme

Jääkiekkoilija hävisi korvausvaateen hovissa

Turun hovioikeus päätti, että jääkiekkojoukkue Ilveksen ei tarvitse korvata entiselle jääkiekkoilijalle Jani Hurmeelle lääkärikuluja rannevamman hoidosta.

Hovioikeus antoi tällä viikolla ratkaisunsa asiaan, joka tapahtui alkuvuonna 2011, kun maalivahti Hurme edusti Ilvestä. Hurme pelasi tamperelaisjoukkueessa 2009–2011. Hän pelasi jääkiekkourallaan myös muun muassa NHL-joukkueissa Florida Panthers ja Ottawa Senators.

Vuonna 2014 Hurme vaati jääkiekkojoukkue Ilvestä korvaamaan hänelle hoitokulut rannevammasta, jonka hän oli saanut kuntosaliharjoittelusta. Hurmeen ranne oli jouduttu leikkaamaan, mutta joukkueen vakuutus ei ollut korvannut hoitoa. Perusteena oli, että Hurmeen vamma oli vakuutusyhtiön mukaan johtunut vanhasta vammasta, joka oli peräisin vuodelta 2006. Hoitokulut olivat yli 12 000 euroa.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätti aluksi yksipuolisena tuomiona, että Ilveksen on korvattava Hurmeen vamman hoitokulut. Asia käsiteltiin kuitenkin uudestaan Ilves-joukkueen vaatimuksesta. Joulukuussa 2014 käräjäoikeus päätti, ettei joukkue olekaan velvollinen korvaamaan Hurmeen hoitokuluja. Hurme valitti päätöksestä hovioikeuteen.

Hovioikeus katsoi, ettei Ilveksellä ollut velvollisuutta hoitaa korvata vanhan vamman hoitokuluja, vaikka pelaajaa oli aluksi konsultoinut joukkueen lääkäri.

Oikeus katsoi myös, ettei Liigassa ole riittävän vakiintunutta käytäntöä vastaavissa tapauksissa. Oikeus kuitenkin uskoi, että joukkueet ovat joskus korvanneet pelaajilleen vanhojen vammojen hoitoja.

Hurmeelle tuli maksettavaksi Ilveksen vajaan 4 000 euron oikeudenkäyntikulut. HäSa

Päivän lehti

9.8.2020