fbpx
Kanta-Häme

Jaakkolat halusivat Hämeen Sanomat mökkireissulle ja tulivat digiapupäivään: "Uskoisin, että nyt osaamme"

Ensimmäistä kertaa järjestetty Hämeen Sanomien digiapupäivä tarjosi apua sovelluksen käyttöön ja näköislehteen. Yleisin kysymys liittyi siihen, miten toimia, jos salasana oli unohtunut.
Ilmo ja Tuula Jaakkola tulivat hakemaan opastusta Hämeen Sanomien digapupäivään. Jaakkoloita neuvoi Markku Uhari. Kuva: Toni Rasinkangas
Ilmo ja Tuula Jaakkola tulivat hakemaan opastusta Hämeen Sanomien digapupäivään. Jaakkoloita neuvoi Markku Uhari. Kuva: Toni Rasinkangas

Laaniityssä vuosikymmenien ajan asuneet Tuula ja Ilmo Jaakkola käyvät mökkeilemässä Pohjanmaalla, ja Jaakkolat haluavat lukea päivän Hämeen Sanomia myös mökkimatkoillaan.

Sen vuoksi he saapuivat tablettitietokoneensa kanssa Hämeen Sanomien toimitiloissa torstaina järjestettyyn digiapupäivään.

Kaikille paperilehden tilaajille kuuluu oikeus lukea Hämeen Sanomien digitaalisia julkaisuja, mutta niiden käyttöönotossa on voinut tulla kysymyksiä. Vanajantiellä pidetyssä tilaisuudessa apua tarjottiin kahvikupposen äärellä. Jaakkolat huomasivat ilmoitukset ja päättivät tulla paikalle.

– Työaikana olemme käyttäneet tietokonetta, mutta siitä on jo niin kauan, eikä silloin ollut mitään tällaisia, Tuula Jaakkola kertoo.

Hetken kestäneen perehdytyksen jälkeen Jaakkoloiden laitteisiin oli asennettu sovellus, ja sen käyttöön oli annettu perehdytys.

– Kyllä uskoisin, että nyt osaamme, Tuula Jaakkola arvioi.

 

Katso videolta, miten Hämeen Sanomien sovellusta käytetään. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tilaisuus järjestetään myös jatkossa

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn digiapupäivään saapui torstaina noin kolmekymmentä lehden lukijaa.

Useimmat kysymykset liittyivät tilaajien digitunnuksiin, Hämeen Sanomien sovelluksen käyttöön ja asennukseen.

Päivän tavoitteena oli auttaa lukijoita pääsemään alkuun Hämeen Sanomien uutisvirran seuraamisessa tai näköislehden lukemisessa.

Päivän aikana keskityttiin varsinkin Hämeen Sanomien sovellukseen, joka uudistettiin viime keväällä. Yleisin avunpyyntö liittyi siihen, miten toimia, jos on unohtanut digitaalisten tunnusten salasanan.

Sovelluksiin liittyvää käyttöapua saa Hämeen Sanomien tilaajapalveluissa muutenkin, mutta kysymisen kynnystä pyrittiin madaltamaan erillisellä päivällä.

– Haluamme saada kestotilaajia ja lukijoitamme entistä aktiivisemmin paranneltujen digitaalisten palvelujemme pariin, kertoo päätoimittaja Mikko Soini.

Vastaavia digiapupäiviä on tarkoitus järjestää myös jatkossa.

 

Hämeen Sanomien sovellus on ladattavissa Android-käyttöjärjestelmän laitteisiin Google Play -kaupasta ja Applen laitteisiin App Storesta.

Digitunnusten aktivoinnin voit tehdä tästä.

Menot