Kanta-Häme

Jalkapalloa rauhan puolesta - HJS järjestää monikulttuurisen Peace United -matsin

Kuva: Esko Tuovinen
Tommi Laitila (vas.) ja Mikko Sulander valmistutuvat lauantain hyväntekeväisyysotteluun. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura järjestää huomenna lauantaina monikulttuurisen jalkapallotapahtuman rauhan puolesta.

Peace United kokoaa eri taustoista ja kulttuureista tulleita ihmisiä pelaamaan yhdessä jalkapalloa.

Idean on tuonut Hämeenlinnaan HJS:n hallituksen jäsen Mikko Sulander, joka on ollut pelaamassa vastaavissa tapahtumissa Tampereella ja Turussa.

Kyseessä on Kirkon ulkomaanavun vuonna 2015 käynnistämä kampanja, joka pyrkii ehkäisemään rasismia, syrjäytymistä ja nuorten väkivaltaista radikalisoitumista.

– On kiva nähdä, kuinka paljon porukkaa tulee paikalle. Maahanmuuttajia on ilmoittautunut mukaan parikymmentä, mutta mukaan mahtuu ilman muuta vielä, sanoo Sulander.

Mahdollinen takatalvikaan ei haittaa pelaamista, sillä hyväntekeväisyysottelu pelataan sisätiloissa eli Säästöpankkiareenalla (Härkätie 17). HJS on kutsunut mukaan jalkapallon parissa toimivia ihmisiä ja myös esimerkiksi omia junioreita toivotaan paikalle.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Lammin vastaanottokeskus, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen setlementti sekä Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan helluntaiseurakunta.

Peace United -ottelun tavoitteena on lisää joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luoda uusia kontakteja. Yhdessä pelaaminen helpottaa sopeutumista uusiin olosuhteisiin ja lisää eritaustaisten ihmisten yhteisymmärrystä. Liikunta toimii näin rauhankasvatuksen välineenä.

Peace United -ottelu on osa HJS:n juhlavuotta ja siihen liittyvää #20hyväätekoa-kampanjaa.

Toiminnanjohtaja Tommi Laitila kertoo, että vuoden aikana on tähän mennessä muun muassa järjestetty verenluovutuskampanja, hankittu defibrillaattori Säästöpankkiareenaan ja käynnistetty kesätyöhanke. Jatkoa seuraa vuoden mittaan. HÄSA

Peace United -hyväntekeväisyysottelu pelataan Säästöpankkiareenalla 4. toukokuuta kello 14.30. HJS Akatemia kutsuu pelaajat myös ottelun jälkeen seuraamaan Meijerin kentällä klo 17 pelattavaa 3. divisioonan avausottelua HJS Akatemia-TPV/2.

Päivän lehti

3.7.2020