fbpx
Kanta-Häme

Jälkipyykki: Persut tarvitsevat vilttiketjuaan

Poliisin tekemä esitutkintapäätös todennäköisesti kiritti valtuutettu Lulu Ranteen (ps.) siirtoa sivuraiteelle luottamustoimista.

Ilman sitä Hämeenlinnan valtuutetut olisivat joutuneet pohtimaan Ranteen asemaa huomattavasti heppoisemmin perustein.

Tosin heillä on tiedossaan tilapäisen toimikunnan työstä myös salaisiksi julistetut osat, joita julkisuudessa ei tunneta.

Valiokunnan lisäksi Kaupunkiuutisten päätoimittaja Kari Karppinen on täydentänyt aikaisempia lausuntojaan muistiolla. Hän kertoo saaneensa Ranteelta tietoja kaupunginhallituksen keskusteluista useastikin.

Ranne kiistää ehdottomasti syyllistyneensä mihinkään laittomuuksiin.

Vuodot luottamuselimistä eivät ole harvinaisia. Kuntapuheenjohtajien kokouksessa tiistaina kävi ilmi, että joku on lähettänyt jopa livekuvaa ja -tietoa someen kokouksista. Tämä ei kuitenkaan ollut Hämeenlinnassa.

Hämmentävä ajatus pulpahti Kylli Kylliäiseltä (kd.). Hän oli sitä mieltä, ettei Rannetta voi siirtää sivuun, koska hän on saanut niin paljon ääniä.

Anttti Leinikka (kesk.) puuttui tähän kommenttiin ja arvioi, ettei äänimäärällä voi olla merkitystä tällaisessa asiassa.

Keskustasta hyllytyksen puolesta äänestivät Leinikan ohella Jukka Sorvari ja varavaltuutettuja paikalla ollut Leena Pietilä.

Pro-koalition rintamassa äänestivät ryhmyri Hannu Kärpänen, Marjatta Rahkio ja varavaltuutettu Matti Vuorinen.

Lulu Ranne joutuu sivuun luottamustoimista ainakin siksi aikaa, että poliisi tutkii asian. Se merkitsee, että koko perussuomalaisten terävä pää on vilttiketjussa.

Ihan varmasti se vaikuttaa kuitenkin taustalla. Muu ryhmä on muuten hätää kärsimässä.

Hämeenlinnassa delegoitiin taannoin päätösvaltaa alaspäin eli esimerkiksi valtuustolta lautakunnille.

Valtuustolle tuntui silti nyt tulleen yllätyksenä, että lasten ja nuorten lautakunta pystyi päättämään palvelusetelien vakinaistamisesta omin päin.

Rahat ovat kuitenkin vielä valtuuston takana. Outoa, jos se ei niitä myönnä, sillä yksityinen tuotanto tuo päivähoitoon joustoa, jota siellä kaivataan.

Hämeen Sanomat ja Kaupunkiuutiset kuuluvat samaan mediakonserniin.

Menot