Kanta-Häme

Jälkipyykki: Rohkea rokan syö eli perustaa tapahtumapuiston

Sumutusta vai ei? Maailman suurin valaistu hautausmaa vai ei?

Valtuusto kävi Kantolan tapahtumapuistosta elävän ja argumentoivan keskustelun. Nyt ei jääty jauhamaan samoja asioita yhä uudestaan.

Perussuomalaisten näkemys tuottavasta investoinnista eroaa huomattavasti kokoomus-demarit -akselin näkemyksestä.

Perussuomalaiset, tai ainakaan ryhmyri Kari Ilkkala, eivät usko tapahtumapuiston kaltaisten matkailuhankkeiden maksavan itseään takaisin.

 

Tapahtumapuistoon katsottiin liittyvän ennakoimattomia riskejä. Ilkkala oli etukäteen laatinut asiasta laajan muistion, jonka hän lähetti koko valtuustolle.

Lisäksi Lulu Ranne (ps.) jakoi valtuutettujen pöydille vielä paimenkirjeen, jossa Pentti Nyholmin (sd.) sanojen mukaan painotti puistorahojen olevan pois peruspalveluista.

– Sumutusta, totesi Pikku-Pena.

Kokoomuksessa, SDP:ssä, vihreissä ja jopa kristillisdemokraateissa näkemys oli se näkemys, että tapahtumapuistoon sijoitetut eurot tulevat muutamassa vuodessa takaisin. Näin saadaan rahaa vaikkapa homekoulujen korjaukseen.

 

Kaupan päälle tulee kaupungin brändäys valtakunnallisena, jopa kansainvälisenä tapahtumapaikkana.

Perussuomalaisten näkemys on, että pakolliset investoinnit kuten koulut ja päiväkodit ovat huomattavasti tuottavampia kuin tapahtumapuisto.

Niihin eurot pitäisi saada puristamalla lisää tehoa kaupunkikoneesta.

Sitä tuskin voi tehdä loputtomiin.

 

Pro-koalitiota ei onneksi ollut silloin, kun Verkatehtaasta päätettiin, kiitteli Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.).

– Ei olisi tullut sitäkään.

Sari Rautio (kok.) piti suorastaan tunteikkaan puheen, jonka punainen lanka oli se, että kaupungin tulee tarttua tilaisuuteen.

– Haluamme itse ottaa tulevaisuudesta kiinni niin paljon kuin mahdollista. Ei rakenneta tätä päivää varten, vaan tulevaisuutta.

Kaupunki hankki Kantolan alueen Tradekalta lähinnä asuinalueeksi.

Tiedossa oli, että maaperä on sahateollisuuden jäljiltä saastunutta. Maaperän puhdistuskeinot kuitenkin paranevat ja halpenevat koko ajan.

 

Parin kymmenen vuoden kuluttua Kantolan upeaan maisemaan syntyy uusi Engelinrannan tapainen alue, Jutta Äijälä (kok.) visioi.

Hänen ja valtuuston suuren enemmistön mielestä maapläntti kannattaa ennen sitä hyödyntää eikä jättää kasvamaan pajukkoa.

Kaikki tunnustivat, että 2,6 miljoonaa on iso raha puistoon. Sen arvioitiin silti olevan sietokyvyn rajoissa. Puisto on kaupunkilaisten käytössä myös tapahtumien välillä.

Äänestyksessä vain vasemmistoliitto oli yksimielisesti vastaan. Tosin Irma Taavela sanoi kannattavansa ideaa sinänsä.

Heidi Sulander (ps.) äänesti tyhjää, mutta kuului selittävän sen olleen vahinko.

Keskustasta Antti Leinikka ja varavaltuutettuna paikalla ollut Leena Pietilä käyttivät puheenvuorot hankkeen puolesta. Niin ikään varamiehenä paikalla ollut Matti Vuorinen (kesk.) äänesti myös puolesta. Ryhmä siis repesi kahtia.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic