Kanta-Häme

Jälleen lähtee uusi tutkintapyyntö SCC:stä

Uusin tutkintapyyntö Sunny Car Center -tapauksesta on jo työn alla. Sitä työstää parhaillaan Kari Ilkkala (ps.).

Aiheena on Hämeenlinnan päätöksenteko ja valmistelu siinä vaiheessa, kun SCC:n rahoituskuvioiden hataruus alkoi selvitä vuonna 2014. Ilkkala ei halua yksilöidä, ketkä ovat tutkintapyynnön kohteina.

– Se on poliisin asia tutkia. Poliisin tulee selvittää, miksei peliä puhallettu tuolloin poikki. Jos petosta yritetään ja toinen osapuoli suostuu siihen, oliko kyseessä molemminpuolinen hyöty. Kuka tiesi taustoista?

Ilkkalan perusväittämä on, että SCC:n toimitusjohtajalla Markku Ritaluomalla ja Hämeenlinnan kaupungilla tai joillakin sen virkamiehillä ja luottamushenkilöillä oli sopimus, jonka mukaan kaupunki tukee autokaupankeskuksen perustamista ja Ritaluoma HPK:ta.

Apulasikaupunginjohtaja Juha Isosuo kiistää tämän jyrkästi.

– Olen ollut alusta alkaen neuvottelemassa hankkeesta ja laatimassa sopimuksia. Tällaisesta ei ole ollut edes mitään välipuheita saati, että sopimuksia.

Ilkkala mainitsee torstaina ilmestyneessä Keski-Hämeessä, olleensa SCC-prosessin kuluessa yhteydessä poliisiin ja informoineensa sitä.

Häntä itseään epäillään rahoituskuvioihin liittyvästä tietovuodosta sambialaiseen verkkomediaan. Hän on myös tunnustanut sen poliisille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila sanoo, ettei Ilkkala ainakaan häneen ole ollut aiemmin yhteydessä.

– Mutta meitähän on paljon muitakin.

Ilkkala mainitsee, että yhteys olikin krp:hen.

– Olen sinne välittänyt pitkin matkaa tietoa, jotta laittomuuksiin esimerkiksi rahansiirroissa voitaisiin puuttua.

Hän sanoo, ettei tehnyt tutkintapyyntöä, koska poliisin näkökulmasta pitäisi olla asianomistaja.

Tällä hetkellä Kari Ilkkala on siirretty sivuun kaikista Hämeenlinnan luottamustoimistaan ainakin siihen asti, että valtuusto ottaa kantaa hänen ja koko kaupunginhallituksen luottamukseen todennäköisesti huhtikuussa. HÄSA

Menot