Kanta-Häme

Janakalan Op:n luottokasvu hyytyi 1,3 prosenttiin

– Vähittäispankkitoiminnan yleiset olot eivät ole helpot, kun markkinakorot hipovat nollaa, matalasuhdanne pitkittyy ja uutta sääntelyä sataa kuin lunta taivaalta, sanoo Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen.

Vaikka osuuspankista nostettiin uusia luottoja entiseen tahtiin, matala korko kiihdytti luottojen maksua ja luottokannan kasvu hidastui 1,3 prosenttiin viime vuonna.

– Taloudellinen epävarmuus näkyi myös omassa toimintaympäristössämme heikentyneenä taloudellisena aktiivisuutena, mikä vaikutti luottokysyntään, Lehikoinen sanoo.

Janakkalan Osuuspankin varallisuudenhoitopalvelut kasvoivat 10 prosenttia. OP-Privaten asiakasmäärä kasvoi kolmanneksen.

Pankin liikevoitto oli 8 miljoonaa euroa, mutta 6,5 miljoonaa euroa siitä oli Pohjola Pankin myyntivoittoa. Liikevoitto oli likimain edellisen vuoden tasolla.

Osuuspankin luotoista 0,5 prosenttia on järjestämättömiä eli niiden korot ja lyhennykset ovat rästissä. Luottotappioita pankki kirjasi viime vuodelta 0,4 miljoonaa euroa, kun luottotappiot vuotta aiemmin olivat 33 000 euroa.

– Kasvua selittää varautuminen matalasuhdanteen jatkumiseen ja tase-erien arvostuksissa mahdollisesti tiukentuviin pankkialan käytäntöihin, Lehikoinen kertoo. (HäSa)