Kanta-Häme

Janakkala aikoo neuvotella Vähikkälän koulusta

Kunnanhallitus päättää kouluverkosta lokakuussa.
Jos koulu siirtyy kyläyhdistyksen omistukseen, se mahdollistaisi kyläyhdistyksen esittämät kehittämistoimet ja sen, että koulutoiminta voisi jatkua Vähikkälässä Tervakosken koulukeskuksen valmistumiseen saakka. Arkistokuva

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina, että kunta aloittaa neuvottelut Vähikkälän kyläyhdistyksen kanssa kylän koulusta.

Neuvotteluissa käsiteltäisiin mahdollisuutta siirtää koulukiinteistö yhdistyksen omistukseen.

Tätä ehdotti kunnanhallituksessa Reijo Löytynoja (sd.), ja häntä kannatti Tomi Lindstén (sd.). Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

 

Löytynoja perusteli esitystään sillä, että elinvoiman vahvistamisen tulisi olla Janakkalassa kaiken toiminnan perusta, ja siksi kuntalaisten aktiivisuudelle tulee antaa mahdollisuuksia.

Jos koulu siirtyy kyläyhdistyksen omistukseen, se mahdollistaisi kyläyhdistyksen esittämät kehittämistoimet ja sen, että koulutoiminta voisi jatkua Vähikkälässä Tervakosken koulukeskuksen valmistumiseen saakka.

Kunnanhallitus ei vielä maanantaina päättänyt kouluverkosta, vaan se päätös on edessä vasta 9. lokakuuta. Valtuuston päätettäväksi asia menee 12. marraskuuta.

 

Sivistyslautakunta käsitteli kouluverkkoasiaa toissa viikolla. Kouluverkkoa on määrä uudistaa muun muassa siten, että Turenkiin ja Tervakoskelle rakennetaan koulukeskukset. Neljä alakoulua (Vähikkälä, Tanttala, Tarinmaa ja Heinäjoki) on määrä lakkauttaa.

Kunnanhallitus päätti maanantaina, että asianosaisilla on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä sivistyslautakunnan esityksestä 27. syyskuuta mennessä.

Kunnanhallitus pyytää koulujen vanhempainyhdistyksiltä lausunnot. Lisäksi kunta järjestää tämän viikon torstaina tiedotus- ja kuulemistilaisuudet sekä henkilöstölle että kuntalaisille. Kuntalaisille tarkoitettu tilaisuus alkaa Leppäkosken koululla kello 17. HÄSA