Kanta-Häme

Janakkala aikoo nostaa luottamushenkilöiden palkkioita

Luottamushenkilöiden vuosipalkkiota aiotaan nostaa Janakkalassa. Prosenteissa korotukset ovat melko suuria, sillä esimerkiksi teknisen lautakunnan ja perusturvalautakunnan puheenjohtajien vuosipalkkiota esitetään nostettavaksi 93 prosenttia.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan palkkiot noussevat reilut 60 prosenttia.

Hattula päätti jo aiemmin

Toisaalta tähän asti Janakkalan palkkiot ovat laahanneet jäljessä esimerkiksi Hämeenlinnaan verrattuna. Samanlainen tilanne oli Hattulassa vielä viime syksynä, mutta Hattula on jo ehtinyt päättää korotuksista.

Valtuuston puheenjohtajan uudeksi vuosipalkkioksi esitetään 2 000:ta euroa, kun nykyinen palkkio on 1 238 euroa. Kunnanhallituksen puheenjohtajan palkkio on nousemassa 1 853 eurosta 3 000 euroon.

Teknisen lautakunnan, perusturvalautakunnan, kasvatus- ja koulutuslautakunnan sekä tarkastuslautakunnan puheenjohtajien palkkio nousee 519 eurosta 1 000 euroon. Kunnanhallituksen jäsenten vuosipalkkio on korotuksen jälkeen 800 euroa.

Uudet vuosipalkkiot tulevat voimaan taannehtivasti tämän vuoden alusta. Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina, ja lopullisen päätöksen tekee myöhemmin valtuusto.

Kokouspalkkiotakin nostettu

Tietyt luottamushenkilöt saavat sekä vuosipalkkion että kokouspalkkioita. Kokouspalkkioita on nostettu Janakkalassa jokavuotiseen tapaan 1. maaliskuuta alkaen. Esimerkiksi valtuuston ja kunnanhallituksen jäsenten kokouspalkkio on 75 euroa kokoukselta. Pitkistä kokouksista maksetaan lisäkorvausta.

Rivivaltuutetuille ja lautakuntien jäsenille ei makseta vuosipalkkiota, vaan pelkkä kokouspalkkio. (HäSa)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic