Kanta-Häme Janakkala

Janakkala alkaa jakaa maskeja vähävaraisille torstaina – Jakelu toteutetaan yhteistyössä SPR:n kanssa

Maskit on tarkoitettu vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville.
Janakkalassa hakijalle annetaan joko neljä kankaista tai kymmenen kertakäyttöistä maskia. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela
Janakkalassa hakijalle annetaan joko neljä kankaista tai kymmenen kertakäyttöistä maskia. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela

Janakkalan kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville sekä omaishoitajille huomenna torstaina. Maskeja jaetaan jatkossa Tervakosken Seuratalolla ja kunnantalolla tiistaisin ja torstaisin kello 10–13.

Kunta toteuttaa kasvomaskien jakelun yhteistyössä Janakkalan ja Tervakosken SPR:n kanssa.

Kunta antaa hakijalle neljä kankaista kestomaskia valmiiksi pussitettuna. Mikäli kankaisia kasvomaskeja ei ole saatavilla, asukkaille annetaan kymmenen kertakäyttöistä suojainta. Maskien mukana hakija saa mukaansa THL:n ohjeen kangasmaskin käytöstä.

Valtiovarainministeriön suositusten mukaisesti jokainen hankkii maskin lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla myös ilmaiseksi käyttösuosituksen voimassaoloalueella. Kanta-Hämeessä kasvomaskien hankinnasta vastaa sairaanhoitopiiri, ja alueen kunnat huolehtivat maskien jakelusta.

Kunta ei tarkasta maskien tai suojainten jaon yhteydessä henkilön varallisuus- tai henkilöllisyystietoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kasvomaskia käytettävän joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella ja palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic