Kanta-Häme

Janakkala alkaa käyttää vankityövoimaa

Janakkalan kunta aikoo sopia vankityövoiman käytöstä. Kunta on neuvotellut asiasta Vanajan vankilan kanssa. Tarvittavat sopimukset allekirjoitetaan myöhemmin Länsi-Suomen Rikosseuraamusalueen kanssa.

Vanajan vankila on avovankila, jossa on kaksi osastoa: miesvankien Ojoisten osasto ja naisvankien Vanajan osasto. Viimemainittu sijaitsee Hämeenlinnan Miemalassa, lähellä Janakkalan kuntarajaa.

Teknisiä ja ympäristötöitä

Vielä ei ole tiedossa, mitä töitä vangit Janakkalassa tekisivät. Kyse on kuitenkin tekniikka ja ympäristö -toimialan töistä. Toimialan johtoryhmä vieraili tammikuussa Vanajan osastolla Miemalassa keskustelemassa yhteistyömahdollisuuksista.

Vuosittain aiotaan tehdä sopimus muun muassa työkohteista, vankimääristä, työn mitoituksesta ja käytännön järjestelyistä.

Länsi-Suomen Rikosseuraamusalue maksaa vankien palkan, ja kunta vastaa työkohteista, työnjohdosta, työsuojelusta, kuljetuksista työkohteisiin, vaatetuksesta, materiaaleista ja tarvikkeista. Näistä aiheutuvista kustannuksista kunta saa korvauksen.

Vankien kanssa työtä tekevät kunnan työntekijät ja työnjohtajat saavat tarvittavan ohjauksen ja koulutuksen. Sen järjestää Rikosseuraamusalue.

Alkaa kokeiluna

Tänä vuonna toiminta aloitetaan kokeiluluonteisesti muutamassa kohteessa. Kunnanhallitus teki asiasta periaatepäätöksen tällä viikolla.

Vanajan vankila on tehnyt jo pitkään vastaavanlaista yhteistyötä muun muassa Hämeenlinnan kaupungin ja Metsähallituksen kanssa. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic