Kanta-Häme

Janakkala alkaa ostaa perheneuvolatyötä Hattulalta

Janakkalan kunta suuntaa perheneuvolatyössä Hämeenlinnan sijasta Hattulaan. Lisäksi se jatkaa palvelujen ostamista Riihimäen kaupungilta.

Tähän asti on ollut käytäntönä, että turenkilaiset saavat perheneuvolapalvelut Hämeenlinnasta ja tervakoskelaiset Riihimäeltä. Ensi vuonna turenkilaisten perheneuvolapalveluista vastaa siis Hattula.

Vastaanotto Turengissa

Janakkalalaisen ei tarvitse kuitenkaan mennä Parolaan asti, vaan Hattulasta tulee työpari pitämään vastaanottoa Turengissa 11 päivänä kuukaudessa.

Perheneuvolaan ei tarvita kirjallista lähetettä, mutta ihan suoraan ei aikaa kuitenkaan voi varata.

– Kunnan toimijalla on tässä tietynlainen portinvartijan rooli, sillä muuten voi ajanvaraus mennä tukkoon, sanoo Janakkalan sosiaalityön johtaja Anna Roinevirta.

Yleensä polku on sellainen, että perhe tapaa ensin jotain kunnan työntekijää. Jos tapaamisessa todetaan, että perheneuvolasta olisi apua, tämä työntekijä selvittää, miten perhe voisi sinne päästä.

Hattulan kunta on tuottanut perheneuvontapalvelut omana tuotantonaan tämän vuoden alusta lähtien. Sitä ennen Hattula osti ne vuoden ajan Pihlajalinna oy:ltä ja sitä ennen Hämeenlinnalta.

Yksi syy siihen, että Janakkala lopettelee tässä asiassa yhteistyötä Hämeenlinnan kanssa on se, että kaupunki vähensi tarjontaansa vuonna 2010, koska se tarvitsi palveluja entistä enemmän omille asukkaillaan.

Määrärahaa jäi käyttämättä

Janakkalalaiset eivät myöskään ole viime vuosina oikein löytäneet Hämeenlinnan tarjoamaa palvelua. 50 000 euron vuosittaisesta määrärahasta jää tänä vuonna merkittävä osa käyttämättä.

Janakkalan perusturvalautakunta päätti torstaina, että se irtisanoo Hämeenlinnan kanssa tehdyn perheneuvolapalvelujen ostosopimuksen ensi vuoden alusta lähtien. Kaikkia Hämeenlinnan hoitamia hoitosuhteita ei kuitenkaan katkaista vuodenvaihteen jälkeen, vaan Janakkala voi tarvittaessa edelleen ostaa palveluja myös Hämeenlinnalta. (HäSa)