Kanta-Häme

Janakkala etsii vahvuuksiaan

Sympaattisen näköinen tupsukorva soittaa kitaraa, pelaa sählyä, työskentelee lääkärinä ja nojaa lapionvarteen.

Janakkalan kunta hyödyntää vaakuna- ja tunnuseläintään uudessa Laitetaanko Janakkala rokkaamaan? -projektissa. Hankkeen tarkoituksena on kaikin tavoin piristää elämää Janakkalassa ja houkutella kuntaan uusia asukkaita ja yrityksiä.

Muutakin kuin säästämistä

– Kun viime vuosina on puhuttu paljon talouden tasapainottamisohjelmasta ja säästämisestä, tekee mieli muistuttaa, ettei tämä elämä pelkkää kituuttamista ole. Emme halua vaipua kurjistamisen kierteeseen, kunnan viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi sanoo.

Hän on idean äiti, vaikka tunnustaa sen vasta, kun sitä häneltä varta vasten kysytään.

Projektista innostuttiin ensin kuntaorganisaation sisällä, ja vähitellen projektin ilosanomaa on levitetty eri ryhmille. Esimerkiksi kunnanvaltuutetuille ja yrittäjille tilaisuus on jo pidetty, ja ensi viikolla on yhdistysten vuoro.

Mistä voidaan olla ylpeitä?

Eri yhteisöiltä ja kuntalaisilta kysytään, mikä voisi olla Janakkalan oma juttu. Mistä janakkalalaiset voivat olla ylpeitä? Miten Janakkalan hyviä juttuja voisi tuoda esille?

Janakkalalle etsitään myös uutta mainoslausetta. Se voi olla Janakkala rokkaa – mutta se voi olla jotain muutakin.

– Sisältö ratkaisee. Katsotaan, mitä saadaan projektin lopputulemaksi. Emme päätä sitä etukäteen, Joutsenniemi sanoo.

Laitetaanko Janakkala rokkaamaan? on kuitenkin projektin tunnus, ja siihen on lukuisia syitä. Muun muassa se, että kunnassa valmistetaan maailmanluokan sähkökitaroita, pyöritetään levy-yhtiötä sekä järjestetään korkeatasoisia musiikkitapahtumia.

Rokkaamisella voidaan viitata myös siihen, että asiat rullaavat ja sujuvat vaivatta.

Ilvespipo sopii vauvankin päähän

Mainostoimiston kehittämä ”The Ilves”-tunnus näkyy jo esimerkiksi kunnan nettisivuilla, mutta muutakin saatetaan vielä kehitellä.

Joutsenniemen mukaan ilves sopisi hyvin tassuttelemaan eri tapahtumiin samaan tapaan kuin Puuhamaan Puuhanalle ja Nestlén Pingviini. Pehmoleluksikin ilves tietysti sopisi paremmin kuin hyvin.

Yhdestä asiasta on jo sovittu. Janakkalalaisille vastasyntyneille lahjoitetaan tupsukorvapipo. Idean takana on ompelija Kirsi Valto. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020