Kanta-Häme Janakkala

Janakkala hakee uutta kunnanjohtajaa irtisanoutuneen Tanja Matikaisen tilalle

Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat sopineet, ettei kunnassa siirrytä pormestarimalliin.
Janakkalassa on päätetty, että kuntaan haetaan uutta kunnanjohtajaa lähtöpassit saaneen Tanja Matikaisen tilalle. Pormestarimalliin siirtyminen ei saanut kannatusta. Kuva Riku Hasari

Janakkalassa julistetaan lähiaikoina haettavaksi kunnanjohtaja virka. Uutta johtajaa haetaan syksyllä irtisanoutuneen Tanja Matikaisen tilalle.

Janakkalan valtuustoryhmien puheenjohtajat sopivat kokoontumisessaan eilen tiistaina, että Janakkala hakee uutta kunnanjohtajaa vakinaiseen virkaan. Vaihtoehtona esitetty pormestarimalli ei saanut kannatusta.

Viran auki julistamisesta päättää kunnanhallitus ensi maanantain kokouksessaan, ja hakuilmoitus julkaistaan pian päätöksenteon jälkeen.

Tanja Matikainen irtisanoutui virastaan viime vuoden lopulla. Irtisanoutuminen johtui kunnasta saatujen tietojen mukaan pitkään jatkuneista näkemyseroista, jotka liittyivät kunnan johtamiseen.

Käytännössä Matikainen sai lähtöpassit, sillä jos hän ei olisi irtisanoutunut itse, vaihtoehtona olisi johtajasopimuksen mukaan ollut irtisanominen tai siirto muihin tehtäviin. HÄSA

Lue myös: Janakkalan kunta: Kunnanjohtaja Tanja Matikaisen lähtö johtui pitkään jatkuneista näkemyseroista

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic