Kanta-Häme

Janakkala haluaa tulla nykyistä tunnetummaksi

Janakkala haluaa kasvattaa kunnan tunnettuutta. Suurimmat markkinointipanostukset se aikoo laittaa tontti- ja matkailumarkkinointiin.

Kunta aikoo hyväksyä markkinointiviestinnässään sen tosiasian, että kunnalla on kaksi napaa. Kun kaikki eivät välttämättä tiedä, että Turenki tai Tervakoski ovat osa Janakkalaa, aikoo kunta vastaisuudessa yhdistää nämä nimet Janakkala-sanaan.

Janakkala, Turenki, Tervakoski

Aletaan siis käyttää sanapareja Janakkala-Turenki tai Janakkala-Tervakoski, tai sitten käytetään kaikkia kolmea niin, että Janakkala-sana on huomiota herättävin.

Tunnettuuden kasvattaminen on yksi osa Janakkalan uutta elinkeino-ohjelmaa, joka oli kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina. Ohjelma menee vielä valtuuston hyväksyttäväksi.

Elinkeinotoiminnassa tärkeimmät alueet ovat tulevina vuosina Turengin Rastikangas ja Tervakosken Paunila. Rastikangasta aiotaan laajentaa ja sen houkuttelevuutta lisätä miljöösuunnitelmalla.

Työmatkaliikennettä halutaan helpottaa jatkamalla kevyen liikenteen väylää Rastikankaalle ja edelleen tulevalle Viralan pikavuoropysäkille saakka.

Janakkala-mainontaa teiden varsille

Kunta aikoo lisätä mainontaa uuden ja vanhan 3-tien autoilijoille. Mainostaulut on jo uusittu, ja lisäksi kunta pyrkii ostamaan maa-alueita teiden vierestä lisänäkyvyyden mahdollistamiseksi Turengin ja Tervakosken kohdalla.

Janakkala on hallinnoinut Linnatuulen matkailuesitepalvelua tämän vuoden alusta lähtien. Tulevaisuudessa palvelupisteestä saa materiaalia myös kunnasta, asumisesta ja yrityselämästä.

Kunta haluaa tukea kunnassa järjestettäviä tapahtumia kuten Janakkalan Barokkia, Janakkalan Musiikkipäiviä ja Janakkalan Kesämarkkinoita. Kunta aikoo mainostaa tapahtumia ulkomainonnalla Turengissa ja Tervakoskella.

Janakkala aikoo myös kehittää yritysalueitaan ja kuntakeskuksiaan. Turengin ja Tervakosken ilmettä kohennetaan yrittäjille tarjottavilla yhtenäisillä kesä- ja syysistutuksilla.

Myös pysäkkikatokset pyritään uusimaan Turengissa ja Tervakoskella. Tähän toivotaan saatavan myös yritysrahaa siten, että yritykset saisivat itselleen näkyvyyttä katoksissa. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic