Kanta-Häme

Janakkala ja Hämeenlinna korottavat terveyskeskusmaksua – Janakkalan ensivuotinen taksa on seudun halvin

Janakkalan uusi maksu on 19,80 euroa, joka on halvempi kuin Hämeenlinnan ja Hattulan vastaava taksa.
Arkistokuva.

Terveyskeskusmaksu nousee Janakkalassa ensi vuoden alussa viisi prosenttia, joten taksaa korotetaan 18,85 eurosta 19,80 euroon.

Kyse on lääkärikäyntimaksusta, joka maksetaan enintään kolmelta käynniltä. Vuoden loput käynnit ovat tämän jälkeen maksuttomia.

Avosairaanhoidon hoitajalla käynti kallistuu 10,35 eurosta 10,90 euroon.

Janakkalan kunnanvaltuusto päätti viiden prosentin korotuksesta jo kunnan budjettikokouksessa marraskuussa, ja perusturvalautakunta linjasi tarkemmin eri maksuja viime viikolla.

Korotusten jälkeenkin Janakkalan terveyskeskusmaksu säilyy seudun halvimpana, sillä sekä Hämeenlinna että Hattula perivät ensi vuonna 20,60 euron lääkärikäyntimaksun eli niin korkean maksun kuin asiakasmaksuasetus sallii.

 

Hämeenlinnassa maksujen korotuksesta päätettiin vuoden 2019 budjettikäsittelyn yhteydessä marraskuussa.

Hattulassa 20,60 euron maksimitaksa on ollut käytössä jo kuluvana vuonna, mutta Hämeenlinna on tänä vuonna perinyt 18,85 euron käyntimaksun. Korotusprosentti Hämeenlinnassa on siis päälle yhdeksän.

Hämeenlinnassa asiakas voi hakea terveyspalvelujen asiakasmaksusta vapautusta tietyin edellytyksin. Hakemus tulee jättää terveyspalvelujen kirjaamoon 30 päivän kuluessa laskun päiväyksestä. HÄSA