Kanta-Häme

Janakkala joutuu maksamaan valittajan oikeudenkäyntikulut – Lasku on runsaat 4 000 euroa

Tekninen lautakunta ei ollut perustellut, miksi se hylkäsi yrittäjän tarjouksen.
Mäyrän alueen pientalotontit sijaitsevat Tervakosken keskustan eteläpuolella.

Markkinaoikeudelta on saatu päätös, joka koski urakoitsijavalintaa koskevaa valitusta.

Kyseessä oli Mäyrän asuinalueen kunnallistekniikan rakentamisurakka, josta kunnan tekninen lautakunta päätti viime vuoden kesäkuussa. Urakan sai janakkalalainen yritys Maarakennus M. Laivola oy, koska se teki kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen.

Tekninen lautakunta hylkäsi toisen janakkalalaisen yrityksen Haapaniemen Koneasema oy:n tekemän tarjouksen, koska se piti sitä tarjouspyynnön vastaisena.

 

Haapaniemen Koneasema valitti päätöksestä markkinaoikeuteen, joka katsoi, että tekninen lautakunta oli menetellyt hankintasäännösten vastaisesti, koska se ei ollut ilmoittanut, miltä osin valittaja tai sen tarjous ei olluy täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja vaatimuksia.

Valittaja ei saa hyvitystä kunnalta, koska yritys ei olisi esiin tulleiden tietojen mukaan kuitenkaan täyttänyt tarjouspyynnössä esitettyjä vaatimuksia.

Markkinaoikeus kuitenkin katsoi, että koska hankintayksikkö oli menetellyt virheellisesti, olisi kohtuutonta, jos valittaja joutuisi pitämään oikeudenkäyntikulut vahinkonaan. Siksi kunta joutuu maksamaan vastapuolen 4 300 euron oikeuskulut. HäSa

 

Päivän lehti

28.1.2020