fbpx
Kanta-Häme

Janakkala juhlii ensi vuonna

Janakkalan kunta täyttää ensi vuonna 150 vuotta. Pääjuhla pidetään 27. elokuuta, mutta teemaan sopivaa ohjelmaa suunnitellaan myös vuoden varrelle. 

Juhlapäivän tapahtumalavalle on käynnissä ohjelmahaku, joka on avoinna 10.1.2016 saakka. Ohjelmaehdotuksen voi esittää kuka tahansa, kuten yhdistys, yksityishenkilöt, harrastuspiiri tai koululuokka. Juhlavuoden toimikunta valitsee ehdotuksista parhaiten tapahtumaan sopivat esitykset. Ilmoittautua voi osoitteessa www.janakkala.fi/150.

Samalla juhlatoimikunnalle voi ilmoittaa muusta historiaan, kotiseutuun tai Janakkalaan liittyvästä ohjelmasta vuoden varrella.

Lauantain 27.8. elojuhlassa yhdistyvät perinteinen Janakkala-juhla, kunnan 150-vuotisjuhlatapahtuma sekä valtakunnallinen vihervuosi.  Tapahtuma levittäytyy Turengin liikuntahallilta alakoululle asti ja pitää sisällään pääjuhlan valtuuston juhlakokouksineen, markkinahumua, sadonkorjuutorin, monipuolisia esityksiä, herkullista ruokaa, sekä päivän huipennuksena konsertin.

Janakkalan kunnan historia alkoi vuonna 1866, kun järjestettiin ensimmäinen pitäjänkokous kesäkuussa ja kuntakokous joulukuussa.

Menot