Kanta-Häme

Janakkala keskeytti kahvion kilpailutuksen

Tervakosken uimahallin kahvion kilpailutus keskeytetään. Asia menee uuteen käsittelyyn keskiviikkona, jolloin Janakkalan elämänlaatulautakunnan pitäisi päättää uudesta kilpailutuksesta.

Elämänlaatulautakunta pitää asian takia ylimääräisen kokouksen tällä viikolla. Lautakunta kokousti viimeksi toissa viikolla, jolloin sen oli määrä päättää, mikä kilpailutukseen osallistunut yritys valitaan kahvion pyörittäjäksi. Lautakunta jätti kuitenkin asian pöydälle.

Kunnanhallitus käytti asiassa otto-oikeuttaan viime viikolla ja päätti keskeyttää kilpailutuksen. Syynä oli, ettei halvinkaan annettu tarjous täyttänyt kunnan talouden tasapainottamisohjelman säästövaatimuksia.

Kunnanhallitus totesi kokouksessaan, että säästövaatimuksen on ”toteuduttava hyvin”.

Toimialajohtaja Jouni Wilpola esittää keskiviikkona kokoontuvalla elämänlaatulautakunnalle, että se päättäisi kilpailuttaa uimahallin lipunmyynnin ja kahvion toiminnan niin, että päästään lähemmäksi TPO:n eli talouden tasapainottamisohjelman vaatimaa vuotuista säästötavoitetta.

Kesäkuussa kaksi vuotta sitten valtuusto päätti, että uimahallin kahvion ulkoistamisesta tai sen lopettamisesta pitäisi saada 60 000 euron säästö. Tarkoituksena tosin oli, että säästö olisi toteutunut jo viime vuonna.

Kahvion ulkoistamisen valmistelun yhteydessä on mietitty myös kahvion ja lipunmyynnin aukioloajan supistamista. Tämä olisi mahdollista ilman uimahallin aukiolon supistamista, jos käyttöön otetaan kortinlukijan avulla toimivat automaattiportit.

Kunnanhallitus lausui viime viikolla, että uusi tarjouskilpailu tulisi valmistella siten, että supistettu aukiolo voidaan toteuttaa. HÄSA

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic