Kanta-Häme

Janakkala kilpailuttaa itse jätekuljetukset

Janakkalan kunnanvaltuusto päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että kunta ottaa jätekuljetusten kilpailutuksen kunnan omaksi työksi.

Vastaehdotuksena oli Reijo Löytynojan (sd.) esitys, jonka mukaan kilpailutuksesta alkaisi vastata Kiertokapula, joka huolehtii kaikkien muiden osakaskuntiensa jätehuollon kilpailutuksesta. Nyt Janakkalasta tulee siis ainoa Kiertokapulan ja yhteisen jätelautakunnan kunta, joka alkaa kilpailuttaa työn itse.

Päätöksentekoa edelsi pitkä keskustelu. Löytynoja ja monet muut valtuutetut muistuttivat, että kilpailutuksessa pitää joka tapauksessa ottaa huomioon hankintalaki ja kuntien yhteisen jätelautakunnan linjaukset. Kilpailutuksen lopputuloksen pitäisi olla sama siitä riippumatta, kuka kilpailutuksen järjestää.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi (sd.) sanoi, että taustalla on lobbareiden puheita.

– Ikään kuin kuljetukset voitaisiin serveerata tietyille yhtiöille, hän ihmetteli.

Alijärvi huomautti myös, että Kiertokapula tekisi kilpailutuksen joka tapauksessa yhteistyössä kunnan kanssa.

Äänestystulos kunnan järjestämän kilpailutuksen hyväksi oli 18-15.

Tätä jäteasiaa on puitu Janakkalassa jo pitkään. Jo kerran päätetty asia palautui uudestaan päätöksentekoon, sillä aiemmassa päätöksessä oli käytetty vääriä termejä.

Sosiaalidemokraattien ja vihreiden ryhmät sekä vasemmistoliiton Jaana Kivistö ilmoittivat haluavansa jättää pöytäkirjaan perustellun eriävän mielipiteen tästä päätöksestä.

Jätepäätös tarkoitti samalla vastausta Petri Ojasen (vihr.) ja vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen. Ojanen oli esittänyt, että kunta perääntyisi jo aiemmin kerran tekemästään jätekuljetuspäätöksestä ja siirtäisi kuljetukset Kiertokapulalle. HÄSA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic