Kanta-Häme

Janakkala korottaa terveysmaksuja

Janakkala ei nosta terveysmaksujaan niin paljon kuin asetus sallisi, vaan pitäytyy tällä erää viiden prosentin korotuksessa. Perusturvalautakunta päätti asiasta torstaina.

Näin terveyskeskusmaksu nousee Janakkalassa ja Hattulassa 16,10 eurosta 16,90 euroon. Janakkala ei siis korota maksuja niin paljon kuin marraskuussa annettu asetus sallisi. Asetus olisi mahdollistanut terveyskeskusmaksun korottamisen noin 30 prosentilla 20,90 euroon.

Hämeenlinna puolestaan korottaa maksuja vain indeksikorotuksen verran, joten uusi terveyskeskusmaksu on 16,40 euroa. Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta päätti asiasta torstaina.

Talous- ja hallintopäällikkö Mauno Matikainen sanoo, ettei Janakkala halua tehdä tässä vaiheessa isoa korotusta, koska tällaisten korotusten sosiaali- ja terveyspoliittisista vaikutuksista ei ole vielä tietoa.

Maksuasia otetaan uudestaan esille ensi vuonna.

– Mahdollisesti jo ensi keväänä, mutta todennäköisesti vasta seuraavan talousarvion laatimisen yhteydessä, Matikainen sanoo.

Janakkalan perusturvalautakunta päättää myös Hattulan terveysasioista, koska ne ovat samaa terveydenhuoltoaluetta. Hattulan asioita päätettäessä kokouksessa on mukana kuusi hattulalaista luottamushenkilöä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti ensi vuoden maksuista viime viikolla. Sairaanhoitopiiri korottaa maksuja vuodenvaihteessa vain indeksikorotuksen verran.

Sairaanhoitopiirin hallitus ottaa asian kuitenkin uuteen käsittelyyn jo maaliskuussa. HäSa