fbpx
Kanta-Häme Janakkala

Janakkala laatii ensimmäisen maapoliittisen ohjelmansa – Kunnanjohtaja Siltala: "Selkeyttää tavoitteita ja maankäytöllisiä suunnitelmia"

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Janakkalan kunta alkaa laatia ensimmäistä maapoliittista ohjelmaansa.

– Ohjelma antaa tietoa kunnan maankäyttöön liittyvästä toimintapolitiikasta muun muassa tontin hakijoille, maanomistajille, rakennusliikkeille ja uusille päättäjille. Ohjelma laaditaan siksi, että se selkeyttää tavoitteita ja maankäytöllisiä suunnitelmia. Pelkkä kaavoituskatsaus ei siis riitä tähän, toteaa Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala.

– Elinkeinot ja -voima, palvelutuotanto ja muut toiminnot liittyvät olennaisesti myös maapolitiikkaan. Maapolitiikka on osa kunnan strategista suunnittelua ja toimintalinjaa, ja hyvä maapolitiikka tukee muun muassa riittävän palvelutarjonnan tarjoamista kuntalaisille.

Janakkalan kunnanhallitus päättää maapoliittisen ohjelman laatimisesta maanantain kokouksessaan.

Maapoliittisen ohjelman olemassaolo on pääsääntö useimmissa, varsinkin suuremmissa kunnissa. Siltalan mukaan ohjelma päivitetään tai ainakin tarkistetaan yleensä valtuuston vaihtuessa, kuntastrategian uudistamisen yhteydessä, asunto- ja elinkeinopoliittisten linjausten tarkentuessa tai yleiskaavoituksen niin vaatiessa.

Menot