Kanta-Häme

Janakkala linjaa työllistämistä uudelleen

Janakkala. Janakkalan kunta muuttaa palkkatukityöllistämisensä mallia lakimuutoksen takia. Muutos tuli voimaan tämän vuoden alussa.

Uuden lain mukaan palkkatuettu työ täyttää vain osittain henkilön työssäoloehdon. Hämeen TE-toimisto on linjannut, että kukin työnantaja voi saada palkkatukea vain kuuden kuukauden ajan.

Jotta kunnan ei tarvitsisi maksaa osuutta pitkäaikaistyöttömän työmarkkinatuesta, työttömällä pitää olla jotain muutakin työtä kuin kunnan järjestämää tuettua työtä.

Uudessa järjestelmässä kunta työllistää työttömän palkkatuella 26 viikon ajaksi. Sinä aikana henkilö etsii työvalmentajan kanssa yrityksistä työtä. Kun työpaikka yrityksestä löytyy, henkilö siirtyy yritykseen mahdollisimman pian.

Kunta maksaa henkilön palkan 26 viikon ajalta ja hoitaa työnantajavelvoitteet. Yritys sitoutuu maksamaan kunnan palkanmaksukauden jälkeen vähintään henkilön työssäoloehdon edellyttämän palkkajakson.

Työllisyysseteli puolestaan kohdennetaan tänä vuonna ensisijaisesti nuorten työttömien työllistämiseksi yrityksiin. Toisena kohteena ovat 300 päivää työmarkkinatukea saaneet työttömät.

Työllisyyssetelin ehtoja joustavoitetaan niin, että setelin voi saada työsuhteen pituudesta riippuen 2-8 kuukauden ajalle.

Uudet linjaukset tuotiin kunnanhallituksen tietoon maanantaina. Asiaa ovat valmistelleet kunnan työllisyystoimikunta, työllisyyskoordinaattori sekä henkilöstöjohtaja. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic