Kanta-Häme

Janakkala luopuuKenia-yhteistyöohjelmasta

Janakkalan ja Hattulan kunnat lopettavat pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelman, jossa ne ovat olleet mukana vuodesta 2008 lähtien. Yhteistyön eteläinen kumppani on ollut kenialainen Nyahururun kaupunki.

Yhteistyön valtakunnallisena koordinaattorina on ollut Suomen Kuntaliitto ja rahoittajana ulkoasiainministeriö.

Janakkalan ja Hattulan hanketta on hoitanut Kehittämiskeskus oy Hämeen työntekijä, joka on nyt ilmoittanut haluavansa siirtyä syrjään tästä tehtävästä. Siksi nyt pitäisi joko etsiä uusi koordinaattori tai luopua hankkeesta.

Kunnat ovat siis sillä kannalla, että ne mieluummin lopettavat hankkeen. Hanketilillä vielä olevat rahat palautetaan rahoittajalle.

Työvierailu peruttiin

Kesällä uutisoitiin, että ulkoministeriö teettää erityistilintarkastuksen Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmasta. Erityistililintarkastus ei kuitenkaan koske Janakkalan-Hattulan hanketta.

Ministeri Heidi Hautala kuitenkin keskeytti ohjelman erityistilintarkastuksen vuoksi. Siksi myös yhteistyöohjelman työvierailu Nyahururuun peruttiin. Vierailu oli tarkoitus toteuttaa lokakuussa, ja Janakkalasta sille olisi osallistunut kunnanjohtaja. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020