Kanta-Häme Janakkala

Janakkala odottaa ehdotuksia stipendin saajaksi

Kunta haluaa tukea nuorta janakkalalaista, joka on ansioitunut urheilussa, kulttuurissa tai tieteessä.
Kilpasoutaja Robert Ven sai Janakkala-stipendin viime vuonna.

Janakkalan kunnalle voi jättää ehdotuksia, kuka 18–30-vuotias janakkalalainen voitaisiin palkita tämänvuotisella Janakkala-stipendillä.

Ehdokkaan tulisi olla ansioitunut urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Ehdotuksia voi antaa 24. helmikuuta saakka.

Janakkala-stipendi myönnetään tänä vuonna toisen kerran. Historian ensimmäisen Janakkala-stipendin sai viime vuonna kilpasoutaja Robert Ven. Hän sai tuhat euroa, ja hänen valokuvansa pantiin esille Turengin kirjasto-liikuntahallin aulatilaan.

 

Stipendin saajan valintaa valmistelee työryhmä, joka koostuu valtuuston puheenjohtajistosta, kunnanjohtajasta sekä talous- ja hallintojohtajasta. Työryhmä voi halutessaan esittää stipendin saajaksi myös sellaista henkilöä, jota kuntalaiset eivät ole ehdottaneet.

Stipendi voidaan myöntää enintään kahdelle saajalle kerrallaan. Lopullisen valinnan stipendin saajasta tekee kunnanhallitus työryhmän esityksestä.

Stipendin perustamisesta päätettiin Janakkalan valtuuston 150-vuotisjuhlakokouksessa vuonna 2016. Sen alkupääoma on 10 000 euroa.

Ehdotuksen stipendin saajaksi voi lähettää kunnan nettisivuilta löytyvällä lomakkeella tai postitse osoitteeseen Janakkalan kunta, Kirjaamo, Juttilantie 1, 14200 Turenki. HÄSA