fbpx
Kanta-Häme

Janakkala panostaa työllistämiseen

Janakkalan kunta aikoo panostaa työllisyydenhoitoon entistä pitkäjänteisemmin. Kunnanhallitus päätti maanantaina vakinaistaa työllisyystoimikunnan toiminnan. Lisäksi se esittää, että työllisyyskoordinaattorin virka vakinaistettaisiin ensi vuoden alusta lähtien.

Työllisyystoimikunta perustettiin huhtikuussa 2014 määräajaksi, joka kestää tämän vuoden loppuun. Se koostuu neljästä kunnanvaltuutetusta ja yhdestä viranhaltijasta, joka toimii esittelijänä. Toimikunnan puheenjohtaja on Mikko Viskari (sd.).

Työllisyystoimikuntaan aiotaan kutsua myös yrittäjien ja TE-toimiston edustajat.

Myös työllisyyskoordinaattorin virka perustettiin vuonna 2014, ja se tehtiin työllisyystoimikunnan aloitteesta. Virka perustettiin määräaikaisena marraskuun alussa 2014. Virkaan valittiin sosiaalityöntekijä Mervi Anttila tämän vuoden loppuun saakka.

Kunnan oma työllistämistoiminta on saatu nyt organisoiduksi uudestaan, ja sen ansiosta tänä vuonna on pystytty työllistämään jo noin 75 henkilöä. Koko viime vuonna palkkatyöllistettyjenmäärä oli 50 henkilöä.

Työllisyyskoordinaattorin viran vakinaistamisesta päättää myöhemmin valtuusto. Sen jälkeen virka pannaan julkisesti haettavaksi.

Janakkalan työttömyysprosentti on noussut viime vuodesta noin kaksi prosenttiyksikköä. Heinäkuussa työttömyysprosentti oli 12. HäSa

Menot