Kanta-Häme

Janakkala pysynyt budjetissa

Janakkalan osavuosikatsaus ei tarjoa dramatiikkaa. Kunnan talousjohtaja Jenni Jokela kertoo, että vuoden neljän ensimmäisen kuukauden toimintakulut ovat talousarvion mukaiset.

Toimintakulut tammi-huhtikuulta olivat 35,14 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana ajankohtana kulut olivat 35,48 euroa.

Myös verotulot ovat toteutuneet hyvin. Kunnallisverokertymä on toteutunut odotetusti, ja yhteisöverokertymä jopa huomattavasti ennakoitua paremmin.

Oikaisutilityksiä kiinteistöveroista

Kiinteistöverokertymä sen sijaan on jäänyt merkittävästi tavoitteestaan. Tämä johtuu Jenni Jokelan mukaan siitä, että valtio on tilittänyt Janakkalalle menneinä vuosina liikaa kiinteistöverotuloa, ja nyt joudutaan tekemään oikaisutilityksiä.

Valtionosuuksia kunta on saanut tähän mennessä odotetusti, mutta koko vuoden osalta Janakkala saa valtionosuuksia noin 270 000 euroa vähemmän kuin talousarviossa ennakoitiin.

– Mutta vielä voi tulla muitakin valtionosuusmuutoksia, joten mahdolliset talousarviomuutokset tehdään syksyllä, Jokela sanoo.

Sairauspoissaolot syynissä

Osavuosikatsaukseen sisältyy nyt ensimmäistä kertaa myös sairauspoissaoloraportti. Sen tavoitteena on pidentää työuria ja lisätä työhyvinvointia.

Tammi-huhtikuussa työntekijöiden poissaolojen määrä eri yksiköissä vaihteli nollasta työpäivästä (avotyötoiminta) 403 työpäivään (kotihoito).

Kotihoidossa poissaoloprosentti oli korkein eli 9,6. Seuraavaksi eniten poissaoloja oli puhtauspalveluissa (8,3 prosenttia), Turengin koulussa (6,9), Jänispolun päiväkodissa (6,5) ja Janakkalan sairaalassa (6,4).

Janakkalan kunnanhallitus käsitteli osavuosikatsausta maanantaina. (HäSa)

 

 

 

Mainos