Kanta-Häme

Janakkala saa elinvoimaohjelman

Vanha elinkeino-ohjelma muuttuu Janakkalassa elinvoimaohjelmaksi. Sen työstämisessä on ollut mukana niin viranhaltijoita, luottamushenkilöitä kuin yrittäjiäkin.

Janakkalan yrittäjät -yhdistys on puoltanut elinvoimaohjelman hyväksymistä. Maanantaina ohjelma oli kunnanhallituksen käsiteltävänä, ja lopullisesti sen hyväksyy valtuusto.

Elinvoimaohjelman tavoitteena on, että kunnassa toimivilla yrityksillä olisi hyvät olot toimia ja kasvaa, ja että Janakkalaan sijoittuisi uusia yrityksiä ja asukkaita.

Kunnan hankinnat toteutetaan ohjelman mukaan niin, että paikalliset yrittäjän voivat osallistua tarjouskilpailuihin ja menestyä niissä.

Yritysalueita ja yritysten välistä yhteistyötä pitäisi kehittää. Kansainvälistymismahdollisuuksia ja Venäjä-yhteistyötä tulisi edistää seudullisesti. Niin ikään markkinointiyhteistyötä tehtäisiin seudullisesti.

Rastikankaan yritysalueesta tulisi ohjelman mukaan tehdä miljööltään esimerkillinen yritysalue.

Kunnan tulisi rakennuttaa yritystiloja vuokrattavaksi ja lunastettavaksi ja pitää yllä toimitilapörssiä. Pienyrityksiä varten kunta toteuttaisi yhteisiä toimitiloja eli toimistohotellin.

Ohjelman mukaan aiotaan myös toteuttaa kampanja, jolla kuntalaisia kannustetaan ostamaan joululahja janakkalalaiselta yritykseltä.

Elinvoimaohjelmassa mainitaan myös Sahdinvalmistuksen SM-kisojen järjestäminen vuonna 2017, mistä saatiin varmistus maanantaina. HäSa

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic