Kanta-Häme

Janakkala sai uusista tonteista kolme varausta

Kaikki varaukset koskivat Turengin Kauriinmaan aluetta. Tervakosken tontit eivät tässä vaiheessa kiinnostaneet varaajia.

Vain Turengin Kauriinmaan uudet tontit kiinnostivat varaajia ensimmäisen varausviikon aikana. Tervakosken Mäyrän ja Eväsojan tontit eivät vielä ole vetäneet omakotirakentajia.

Janakkalan kunta sai Kauriinmaan tonteista kolme varausta. Ne koskivat eri tontteja, joten arvontamenettelyyn ei tarvinnut turvautua.

Varausaika alkoi 10. tammikuuta ja kesti runsaan viikon. Varaushakemuksen saattoi tehdä sähköpostitse. Aikaisemmin käytäntö oli erilainen: varaajan piti käydä henkilökohtaisesti kunnantalolla ensimmäisenä varauspäivänä.

Kunta päätti muuttaa varaussysteemiä näiden alueiden osalta viime syksynä, koska jotkut ovat pitäneet vanhaa varaustapaa hankalana. Tontteja ei myöskään ole tarvinnut pitkään aikaan jonottaa siihen tapaan kuin esimerkiksi 2000-luvun alussa.

– Tontteja on niin paljon, että niitä riittää pitkäksi aikaa tämän varausajan jälkeenkin. Mehän siirrämme kaikki loput tontit normaaliin jatkuvaan varausmenettelyymme, maankäyttöinsinööri Eija Paturi selvittää.

Mäyrän alueella tontteja on tarjolla 32 kappaletta ja Eväsojan alueella 12. Kauriinmaalle jäi vielä 17 tonttia.

Kauriinmaalle ja Eväsojalle pääsee rakentamaan ensi kesänä, Mäyrän alueelle vasta loppuvuodesta. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020