Kanta-Häme

Janakkala suunnittelee Rastikankaan yritysalueen laajentamista kohti pohjoista

Turengin Rastikankaan yritysalueelle ryhdytään kaavoittamaan laajennusta pohjoisen suuntaan.

Rastikankaan yritysalueelle suunnitellaan 30 hehtaarin laajennusta. Janakkalan tekninen lautakunta päätti tiistaina asemakaavoituksen aloittamisesta.

Rastikangas on Janakkalan suurin yritysalue, ja se sijaitsee Turengintien varrella lähellä Viralan moottoritieliittymää. Janakkala on vähitellen laajentanut aluetta 1990-luvun puolivälistä lähtien. Nyt valmisteluun lähtevä asemakaava on jo alueen 13:s.

Kaavoitettava alue sijaitsee nykyisen Rastikankaan pohjois- ja luoteispuolella. Kunta osti alueen tämän vuoden alkupuolella.

30 hehtaarin asemakaavan lisäksi laaditaan asemakaavan muutos neljälle hehtaarille, koska eräillä alueen yrityksillä on tarvetta laajentaa toimitila-alueitaan.

Tarkoitus on, että kaavaluonnos saadaan nähtäville ensi vuoden alkupuolella ja kaavaehdotus nähtäville ja lausunnoille huhti-elokuussa 2019. Valtuuston päätettäväksi kaava aiotaan saada viimeistään ensi vuoden joulukuussa.

Rastikankaan lähellä luoteen suunnalla, moottoritien toisella puolella sijaitsee Hämeenlinnan Moreenin alue. Janakkala ja Hämeenlinna suunnittelevat yritysalueittensa kehittämistä myös yhteistyössä. Tavoitteena on yhteinen moottoritieliittymä. HÄSA