Kanta-Häme

Janakkala tekee ostotarjouksen maapalasta Rastikankaalla

Janakkalan kunta tekee tarjouksen vajaan 3 000 neliön maatilan ostamisesta. Kyseinen maapala sijaitsee Rastikankaan yritysalueella. Se on osa alueen suurinta teollisuustonttia.

Kunta on pitkään neuvotellut kaupasta maanomistajan kanssa. Vuosi sitten neuvottelut päättyivät, kun maanomistaja hylkäsi kunnan hintatarjouksen.

Omistaja otti yhteyttä

Nyt omistaja on ottanut uudelleen yhteyttä kuntaan. Hän ilmoitti haluavansa kunnalta kirjallisen tarjouksen tilasta ja rakennuksista.

Tilalla on kaksi pientä rakennusta ja vähän puustoa. Kunnalle rakennukset merkitsevät vain purkukustannuksia.

Kunnanhallitus päätti maanantaina hyväksyä kauppakirjaluonnoksen. Kunta ei kuitenkaan julkista kauppasummaa ennen kuin kauppa on selvä.

Kunnanjohtaja esitti, että kunnanhallitus olisi myös valtuuttanut maankäytön ja teknisen toimen johtajan hakemaan lunastuslupaa, mikäli maanomistaja ei hyväksy tarjousta.

Kunnanhallitus ei kuitenkaan antanut tätä valtuutusta. Mahdollinen lunastusasia tulee siten erikseen kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Tapailan maakauppa jäi pöydälle

Kunnanhallitus käsitteli myös toista maakauppaa kokouksessaan. Kyse on 2,2 hehtaarin tilasta, joka sijaitsee Turengin Tapailassa.

Tämä kauppa jäi kuitenkin vielä pöydälle, sillä alueella tehdään ensin ammoniakkiselvitys lähellä sijaitsevan jäätelötehtaan takia. (HäSa)