Kanta-Häme

Janakkala tekemässä kaupat Harvialan kartanon saunasta – Ostaja aikoo kunnostaa vanhan rakennuksen asuinkäyttöön

Ostajaksi ilmaantui pariskunta, joka aikoo kunnostaa vanhan rakennuksen asuinkäyttöön.
Harvialan kartanon muutkin rakennukset ovat myynnissä. Niistä suurin on entinen konttorirakennus, joka toimi joidenkin vuosien ajan taiteilijoiden ja luovien alojen yrittäjien toimitiloina. Kuva: Päivi Ojala, arkisto

Harvialan kartanon entinen sauna-pesutuparakennus on siirtymässä Janakkalan kunnalta uudelle omistajalle.

– Hämeenlinnalainen pariskunta aikoo ostaa rakennuksen kunnostaakseen sen asuinkäyttöön, kunnan maankäyttöinsinööri Eija Paturi kertoo.

Kunnanhallitus hyväksyi pariskunnan tekemän 59000 euron ostotarjouksen ja kauppakirjan. 59 000 euroa oli myös pyyntihinta. Muita tarjouksia kunta ei saanut. Kauppa tehdään vuoden loppuun mennessä.

Noin 1910– tai 1920-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa on neliöitä noin 400, ja tontin koko on runsaat tuhat neliömetriä.

Tiili- ja betonirakenteinen talo on palvellut sepän pajana, ja sen toisessa päässä on toiminut kesäkirppis.

 

Kyseessä on toinen kiinteistökauppa Harvialan kartanon alueelta. Ensimmäiseksi ostajaksi ehti kitarayritys Ruokangas Guitars, joka on toiminut kartanon entisessä autotallirakennuksessa jo vuosia.

Kitarayritys oli ensin vuokralla, mutta se osti rakennuksen omakseen jo ennen kuin alue oli asemakaavoitettu. Kaavoituksen valmistuttua Ruokangas Guitarsi osti myös rakennuksen maapohjan viime keväänä.

Harvialan kartanon muutkin rakennukset ovat myynnissä. Niistä suurin on entinen konttorirakennus, joka toimi joidenkin vuosien ajan taiteilijoiden ja luovien alojen yrittäjien toimitiloina. Kunta on irtisanonut kaikki vuokralaiset tämän vuoden lopussa. HÄSA