Kanta-Häme Janakkala

Janakkala uudistaa elokuussa bussivuorojaan – kaupunkiliikenteen vuorot jatkavat kuitenkin nykyiseen malliin

Turengista Hämeenlinnan Miemalan kautta ajavat vuorot alkavat kulkea Visamäen ja Tavastian kautta, Kuva: Pekka Rautiainen

Moni Janakkalan bussivuoro kokee muutoksia elokuussa, kun moni nykyinen liikennöintisopimus on päättymässä.

Yksi muutos on se, että Turengista Hämeenlinnan Miemalan kautta ajavat vuorot alkavat kulkea Visamäen ja Tavastian kautta, jotta vuorot palvelisivat nykyistä paremmin opiskelijoita ja työssäkäyviä. Nykyään nämä vuorot kulkevat Hattelmalanharjun kautta.

Janakkalan kunnanhallitus päätti vuorouudistuksesta ja uudesta kilpailuttamisesta maanantaina. Alun perin päätös piti tehdä jo viikko sitten, mutta asian käsittelyä siirrettiin lisäselvitysten takia.

Suunnitelmat on tehty Hämeenlinnan joukkoliikenneyksikössä.

Aikatauluja on muokattu niin, että sopisivat nykyistä paremmin koulupäivien alkamis- ja loppumisaikoihin. Lisäksi vaihtoyhteyksiä on pyritty ottamaan huomioon.

Tervakosken ja Hämeenlinnan väliset lauantaivuorot lopetetaan, koska niillä on ollut vain vähän käyttäjiä.

Muutokset koskevat lisäksi linjoja Vähikkälä-Tervakoski-Hämeenlinna ja Tervakoski-Leppäkoski-Turenki.

Tassu-bussin aikatauluun tulee yksi muutos, kun aamulähtö Turengista Tervakoskelle aikaistuu kello 6.30:een.

Kunnanhallitus oikeutti Hämeenlinnan joukkoliikenneyksikön kilpailuttamaan hankinnan niin, että tiedossa olevat peräkkäin ajavat vuorot karsitaan ja mahdollistetaan pienet aikataulumuutokset tarvittaessa.

Muutokset eivät koske Harvialantien kautta Hämeenlinnaan kulkevia kaupunkiliikenteen busseja eivätkä Tervakosken ja Riihimäen välisiä vuoroja, sillä niitä ei kilpailuteta tässä vaiheessa. HÄSA